Messer Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Witam, To może ja drugi ( rehabilitacja po ZKM3). Wchodzę do projektu już z lekko zaczętym modelem. Prace nad BK już się zaczęły. W założeniu ma to być driftowóz - ale jakie barwy/loga to się jeszcze zobaczy... BK w fazie obróbki- progi, przygotowanie przedniego zderzaka pod zmiany, i wyszlifowane nadkola nad wydechami w tylnym zderzaku. Przepraszam za słabe foto - muszę dojść do ładu i składu z aparatem... Pozdrawiam Messer Edytowane 4 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Nie byłeś pierwszy mistrzu. Ale mnie zdołowałeś. Już drugi projekt, a już lepszy od mojego. Nie no zawsze byłeś wzorem do naśladowania. A co z malowaniem będzie oczywiście? Też posiadam tego mustanga, stoi na podstawce do kw- zniszczony, spalony i wogóle po wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Jeszcze dziś dorzucę swoje "5gr" w tym projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 A to zwracam honor . Projekt się trochę będzie ciągnął... koksik750 czyżbyś miał dla mnie mały "prezent" o który pisałem do Ciebie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Messer możesz jaśniej ? :P bo ostatnio mam zaniki pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Oj ładnie to tak, a my o niczym nie wiemy. No to kapa. Jak ,Messer się weźmie na serio za projekt to zostajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Kto zostanie to zostanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Sandi spokojnie... w tym czasie wiele może się zdarzyć Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Ale mam nadzieję, że nie zakończysz tak jak w zimowym konkursie. Bo jeśli tak to będziemy musieli zebrać ekipe i postać nad Tobą jak będziesz kleił, a tego byśmy chyba nie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Sandi no właśnie to ma być moja rehabilitacja za ZKM3 - w konkursie nie wyszło niestety z powodów niezależnych ode mnie - życie. Ale tu mam dużo czasu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 No i bardzo ładnie, tak trzymać Projekcik naprawdę ciekawy, mam nadzieje że zobaczymy do końca skoro tak obiecujesz Ja zacznę może w sobotę, najpierw muszę modeliki nabyć, na razie nic jeszcze nie będę mówić , sami zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Witam, koksik750 wysłałem PW A dziś na prośbę Kolegi zrobiłem przymiarkę. Koła pochodzą z zestawu Tamiya Pug 206 (WRC), a lotka z tyłu jest tymczasowa ( zapożyczona od RX7). I silniczek ( na razie na maskol sklejony): Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Dla mnie wygląda kozak!! Ładny lakier, lista płac i na ulicę poganiać się od świateł do świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Bardzo bardzo ładnie Jeszcze bym sobie tak widział w bocznych drzwiach zamiast szyby to jakaś siateczkę, czy co to tam w nascar mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 kamit - Nie da rady - będzie to bryka typowo do driftu, a wiec jeszcze masa przeróbek ( auto nie było by dopuszczone do ruchu ) Rabbit666 - tam będą zaślepki Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Rabbit666 - tam będą zaślepki Smile Zaślepki na szybach Chyba tylko na tylnych, bo na przednich sobie nie mogę wyobrazić no a siateczka mogła by być. Masz już jakieś pomysły co do malowania? Też chyba Mustanga zrobię w projekcie, ale w wersji klasycznej, taki zestaw sobie na allegro upatrzyłem,myślę że bardzo mi ceny nie podbiją. http://www.allegro.pl/item1024794744_1_25_f_amt_1966_ford_mustang_hardtop.html Ewentualnie jest jeszcze Boss u tego samego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 przemekgksw3 pisząc o zaślepkach miałem na myśli że zaślepię te miejsca - innymi słowy nie będzie w tych miejscach szybek... A teraz to nad czym dziś pracowałem - lotka. Na początek części składowe - wycięte z polistyrenu 0,5mm. A tu już złożony na maskol i przymiarka Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Stateczniki powinny być pod ciut innym kątem, teraz są zbyt poziome . Ogólnie na tych felgach co mówiłeś dobrze wygląda, lotka okej szkoda tylko że nie pokusiłeś się o ciut inne mocowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 A można wiedzieć, skąd masz spojler? Kupiłeś gdzieś? Mam nadzieje (lepiej dla mnie) że sam jej nie robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Rabbit666 spojler robiony jest od podstaw przez mnie ( ten biały) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Spoilerek całkiem niezły, chociaż osobiście wydaje mi się zbyt delikatny jak na taki masywny samochód, ale wykonanie bez zarzutu, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 A można jeszcze wiedzieć jak go robiłeś (ten spojlerek)? Wycinałeś z pleksji? Skalpel, szlifowanie? Przydała by mi się taka wiedza, bo jak nie da rady sciągnąć jakiś spojlerów z kraju kwitnącej wiśni, to sam będę się musiał pomordować ze zrobieniem spojlera, a chciałbym, żeby wyszło jak najlepiej Z góry dziekować za instruktarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Kurde Messre... nie masz litości... znowu będziesz nas miażdżył... Body kit zapowiada się interesująco, jeśli chodzi o spoiler to wg mnie w driftowozie i w dodatku w Stangu lepiej by wyglądał jakby skrzydło znajdowało się na wysokości dachu... Ale to moje zdanie Powodzenia szefie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 A dla mnie tak wygląda fenomenalnie. Moim zdaniem nie ma co już zmieniać, samochód ma z tym spojlerem fajny, opływowy kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Witam, Rabbit666 - dokładnie tak jak piszesz - polistyren 0,5mm, skalpel, papier ścierny i już... Krzychu126 dzięki, a tak btw to mój nick pisze się M E S S E R raben - dzięki A teraz wczorajsze zmagania. Przód zrobiony ( przynajmniej dół) dodałem poprzeczki poziome przed bocznymi przelotkami. Z racji że bryka będzie bez maski zaczęły się już pierwsze modyfikacje komory silnika - wymiana belki przedniej/pasa przedniego. Zrobiłem ją z polistyrenu 0,5 i 0,3mm oraz blaszki alu - zamka maski nie będzie - oszczędzanie na wadze Powstała też ramka grila - częściowo z zestawu ( dociąłem ją i zeszlifowałem) a częściowo z polistyrenu. Wymaga jeszcze szpachlowania i wyrównania Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi