Skocz do zawartości

Ford Mustang GT 2005

Messer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To może ja drugi ( rehabilitacja po ZKM3).

Wchodzę do projektu już z lekko zaczętym modelem. Prace nad BK już się zaczęły.

W założeniu ma to być driftowóz - ale jakie barwy/loga to się jeszcze zobaczy...

BK w fazie obróbki- progi, przygotowanie przedniego zderzaka pod zmiany, i wyszlifowane nadkola nad wydechami w tylnym zderzaku.

mustang15.jpg

mustang4.jpg

mustang1.jpg

mustang5.jpg

mustang7.jpg

mustang8.jpg

mustang11.jpg

mustang13.jpg

Przepraszam za słabe foto - muszę dojść do ładu i składu z aparatem...

Pozdrawiam

Messer

Edytowane przez Gość

Nie byłeś pierwszy mistrzu. Ale mnie zdołowałeś. Już drugi projekt, a już lepszy od mojego. Nie no zawsze byłeś wzorem do naśladowania. A co z malowaniem będzie oczywiście? Też posiadam tego mustanga, stoi na podstawce do kw- zniszczony, spalony i wogóle po wypadku.

A to zwracam honor . Projekt się trochę będzie ciągnął...

koksik750 czyżbyś miał dla mnie mały "prezent" o który pisałem do Ciebie

Pozdrawiam

Messer

Ale mam nadzieję, że nie zakończysz tak jak w zimowym konkursie. Bo jeśli tak to będziemy musieli zebrać ekipe i postać nad Tobą jak będziesz kleił, a tego byśmy chyba nie chcieli.

Sandi no właśnie to ma być moja rehabilitacja za ZKM3 - w konkursie nie wyszło niestety z powodów niezależnych ode mnie - życie.

Ale tu mam dużo czasu

Pozdrawiam

Messer

No i bardzo ładnie, tak trzymać

Projekcik naprawdę ciekawy, mam nadzieje że zobaczymy do końca skoro tak obiecujesz Ja zacznę może w sobotę, najpierw muszę modeliki nabyć, na razie nic jeszcze nie będę mówić , sami zobaczycie

Witam,

koksik750 wysłałem PW

A dziś na prośbę Kolegi zrobiłem przymiarkę. Koła pochodzą z zestawu Tamiya Pug 206 (WRC), a lotka z tyłu jest tymczasowa ( zapożyczona od RX7).

przymiarka4.jpg

przymiarka5.jpg

przymiarka3.jpg

przymiarka2.jpg

przymiarka13.jpg

I silniczek ( na razie na maskol sklejony):

przymiarka7.jpg

przymiarka12.jpg

Pozdrawiam

Messer

Dla mnie wygląda kozak!! Ładny lakier, lista płac i na ulicę poganiać się od świateł do świateł

kamit - Nie da rady - będzie to bryka typowo do driftu, a wiec jeszcze masa przeróbek ( auto nie było by dopuszczone do ruchu )

Rabbit666 - tam będą zaślepki

Pozdrawiam

Messer

Rabbit666 - tam będą zaślepki Smile

Zaślepki na szybach Chyba tylko na tylnych, bo na przednich sobie nie mogę wyobrazić no a siateczka mogła by być.

Masz już jakieś pomysły co do malowania?

Też chyba Mustanga zrobię w projekcie, ale w wersji klasycznej, taki zestaw sobie na allegro upatrzyłem,myślę że bardzo mi ceny nie podbiją.

http://www.allegro.pl/item1024794744_1_25_f_amt_1966_ford_mustang_hardtop.html

Ewentualnie jest jeszcze Boss u tego samego sprzedawcy.

przemekgksw3 pisząc o zaślepkach miałem na myśli że zaślepię te miejsca - innymi słowy nie będzie w tych miejscach szybek...

A teraz to nad czym dziś pracowałem - lotka.

Na początek części składowe - wycięte z polistyrenu 0,5mm.

lotka1.jpg

A tu już złożony na maskol i przymiarka

lotka14.jpg

lotka15.jpg

lotka16.jpg

lotka11.jpg

lotka9.jpg

Pozdrawiam

Messer

Stateczniki powinny być pod ciut innym kątem, teraz są zbyt poziome . Ogólnie na tych felgach co mówiłeś dobrze wygląda, lotka okej szkoda tylko że nie pokusiłeś się o ciut inne mocowanie .

A można jeszcze wiedzieć jak go robiłeś (ten spojlerek)? Wycinałeś z pleksji? Skalpel, szlifowanie? Przydała by mi się taka wiedza, bo jak nie da rady sciągnąć jakiś spojlerów z kraju kwitnącej wiśni, to sam będę się musiał pomordować ze zrobieniem spojlera, a chciałbym, żeby wyszło jak najlepiej Z góry dziekować za instruktarz

Kurde Messre... nie masz litości... znowu będziesz nas miażdżył...

Body kit zapowiada się interesująco, jeśli chodzi o spoiler to wg mnie w driftowozie i w dodatku w Stangu lepiej by wyglądał jakby skrzydło znajdowało się na wysokości dachu... Ale to moje zdanie

Powodzenia szefie

Pozdrawiam!

A dla mnie tak wygląda fenomenalnie. Moim zdaniem nie ma co już zmieniać, samochód ma z tym spojlerem fajny, opływowy kształt.

Witam,

Rabbit666 - dokładnie tak jak piszesz - polistyren 0,5mm, skalpel, papier ścierny i już...

Krzychu126 dzięki, a tak btw to mój nick pisze się M E S S E R

raben - dzięki

A teraz wczorajsze zmagania. Przód zrobiony ( przynajmniej dół) dodałem poprzeczki poziome przed bocznymi przelotkami.

Z racji że bryka będzie bez maski zaczęły się już pierwsze modyfikacje komory silnika - wymiana belki przedniej/pasa przedniego. Zrobiłem ją z polistyrenu 0,5 i 0,3mm oraz blaszki alu - zamka maski nie będzie - oszczędzanie na wadze

Powstała też ramka grila - częściowo z zestawu ( dociąłem ją i zeszlifowałem) a częściowo z polistyrenu. Wymaga jeszcze szpachlowania i wyrównania

gril9.jpg

gril7.jpg

gril8.jpg

gril5.jpg

gril1.jpg

gril2.jpg

gril4.jpg

Pozdrawiam

Messer