lexxer_monster_machine Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) Żywiczny zestaw drzwi i dodatkowego dopanceżenia dedykowany modelom Tamiya: (podciągnąłem kontrast żeby było lepiej widać szczegóły) O przeznaczeniu i przydatności niech wypowiedzą się spece Pozdrawiam. Edytowane 5 Maja 2010 przez Gość Cytuj
kubisz Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Masz tu Kolego trochę zdjęć bardziej lub mniej podobnego dopancerzenia Armament Carrierów z początku OIF: Tutaj recenzja Pawła "Vodnika" Krupowicza - pochwalił, więc mnie taka rekomendacja wystarcza Zresztą na Twoich zdjęciach też widać, że jakość tego zestawiku jest bardzo dobra. Inna sprawa to dopasowanie drzwi do modelu Academy... Sprawdź i podziel się wrażeniami, ok Cytuj
Zderzak Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Nie chcę tutaj znowu kłócić się o polskiego Humvee, ale... Mając ten zestaw, masz odpowiednią wyciągarkę i osłonę. Nowy typ bieżnika(akurat 5 szt), nowe lusterka. Zapewne nie masz innych drzwi, więc te po przeszlifowaniu z całą pewnością nadawałyby się do polskiego M1043 lub M1045 oba A2. Przemyśl to Modele trudne do zbudowania, ale za to jaki efekt Na zachętę zdjęcie Piotrka: W sumie można się było tego po mnie spodziewać... Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 Więc tak: Drzwi ni w kij ni w oko pasują do modelu Academy, o ile przednie w miarę o tyle tylne nie: http://images49.fotosik.pl/291/6c8f4e132ba4fdd6m.jpg[/img] Przednie (element mechanizmu opuszczania szyby) kolidują z tym marnym wzmocnieniem - to jest pikuś, w 2 godziny można to poprawić - wykonać od zera i będą pasowały. Z tyłu sytuacja jest trochę poważniejsza, a wszystko przez widzimisie producenta, który w obrys otworu drzwiowego stawił (przynajmniej w moim odczuciu) załamanie, którego tam być nie powinno. Z tym też można sobie poradzić - pilnik w dłoń i jechane Podsumowując: Na całe szczęście na długość drzwi powinny się zmieścić idealnie, zestaw przeznaczony jest dla modeli Tamki więc nie ma co narzekać na to że tu nie pasuje Po włożeniu kilku ( około 5 ) godzin pracy drzwi powinny wejść - to zweryfikuje w czasie budowy modelu Zderzak, osobiście nie jetem jakimś szczególnym entuzjastą Wojska Polskiego, ale propozycję rozpatrzę, jeśli nie znajdę niczego ciekawszego alternatywa zawsze jest Pozdrawiam. Cytuj
Peter 1410 Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Drzwi do polskiego humvee były by idealne Bardzo fajny zestawik Pozdrawiam Cytuj
kubisz Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Drzwi do polskiego humvee były by idealne Od wewnątrz owszem, od zewnątrz konieczne szlifowanie dopancerzenia, odtwarzanie nitów i uszczelki dookoła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi