Karol_Max Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 A dziękuje Jakaś aktualizacja może dopiero w sobotę bo pojawiła się nowa przeszkoda do usunięcia, bo on nie miał chłodnicy z przodu Postanowiłem również wyciąć kratkę w atrapie, ale jakoś czasu nie było żeby skończyć, więc niedługo coś pokarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 A jakoś czas się znalazł ucząc się do sprawdzianu z historii wydłubałem atrapę, jeszcze tylko drobna obróbka i gotowe Mam nadzieję że coś widać Teraz to ten silnik widać prawie cały, więc trzeba się będzie do niego przyłożyć PS. A nie wiecie gdzie w takim przypadku mógł mieć chłodnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Zostawis ten prostokąt na kratce, coś zrobisz czy jest kalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 u4an Wszystko w swoim czasie teraz mam większy dylemat, zobacz na mosty kilka postów wyżej i te w prawdziwym: Jak znajdziesz co najmniej 7 szczegółów różniących oba obrazki to możesz być z siebie dumny a tak na poważnie to ten model w wykonaniu AMT to jest po prostu zabawka, wszystko na kupie zero przyłożenia się, istna masakra Teraz już mam mnóstwo zdjęć, więc w zasadzie teraz dopiero go zacznę robić, mosty już pociąłem, może w weekend jakaś aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Witaj! Ja tu tak sobie cicho kibicuję, aż sobie myślę że coś napiszę. Wielki plus dla ciebie że będziesz przerabiał zawieszenie, fakt, producent nie popisał się przy tym modelu. Mam nadzieję że uda ci się poprawić wszystko na czym ci zależy. Czuję że wyjdzie z tego niezły monster Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 u4an Wszystko w swoim czasie teraz mam większy dylemat, zobacz na mosty kilka postów wyżej i te w prawdziwym: Jak znajdziesz co najmniej 7 szczegółów różniących oba obrazki to możesz być z siebie dumny a tak na poważnie to ten model w wykonaniu AMT to jest po prostu zabawka, wszystko na kupie zero przyłożenia się, istna masakra Teraz już mam mnóstwo zdjęć, więc w zasadzie teraz dopiero go zacznę robić, mosty już pociąłem, może w weekend jakaś aktualizacja Wiem, że to jest forum modelarstwa PLASTIKOWEGO, ale ja takie rzeczy bym wykonał z balsy i bym zaszpachlował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dzięki za kibicowanie Jeszcze jeden "szczegół" on ma zupełnie inne mosty ale tego nie poprawiam, bo poco i jak To co jak na razie udało mi się zrobić: I zdjęcie poglądowe jak to wygląda No i jeszcze ważna sprawa którą zrobię i to na pewno, bo ten monster mógł by jeździć tylko do przodu i do tyłu bo nie ma układu kierowniczego, jest tylko kierownica Jest też inne wnętrze które już zacząłem przerabiać: Oryginał I to moje To samo z komorą silnika, AMT po prostu złączyło jakiegoś monstera ze zwykłym silverado, od siebie dali tylko naklejki niekompletne w dodatku. Różnice w komorze silnika to: - brak chłodnicy z przodu ( tylko gdzie ona może być ) - brak nadkoli - inna ściana działowa - inny kształt ramy - inny układ amortyzatorów Inne różnice: - złe opony, powinny być 2 prawe 2 lewe, są tylko 4 prawe - klatka bezpieczeństwa - inna deska - inna skrzynia biegów, automat - zakryta paka z tyłu - inne reflektory z przodu - inny wygląd mechanizmu przełożenia napędy z wału na most - oraz całe łączenie mostu z resorem No to chyba tyle, teraz to przenieść na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Masz czas Z resztą coś możesz zmienić. Masz resory piórowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Możesz zrpróbować szpachlować i za tydzień byś skończył. Potem łączenie i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Po co piszesz dwa posty jeden pod drugim? Nie potrafisz kliknąć edytuj? Tylko bezsensownie nabijasz posty... Co do modelu to pięknie Ci idzie. Jedyny projekt który żyje w tuningu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Po co piszesz dwa posty jeden pod drugim? Nie potrafisz kliknąć edytuj? Tylko bezsensownie nabijasz posty...Co do modelu to pięknie Ci idzie. Jedyny projekt który żyje w tuningu:D Nie wiem dlaczego ale bardzo często mi przycisk "edytuj" nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Jedyny projekt który żyje w tuningu:D A szkoda u4an to jaki ty masz ten internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Ti Mołbajl. Na szczęście w maju mi się umowa kończy... Życzę powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Monster już po lakierze i polerce, więc postanowiłem położyć naklejki, ale się zje... zepsuły Ale jest też pozytywna wiadomość zacząłem klatkę bezpieczeństwa Myślę też powoli nad dioramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Ładnie, ładnie. Może jakieś wraki pos nim połorzyć jak na Monster Jam'ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Po wczorajszym dramacie pomalowałem kalki takim specyfikiem i teraz są ładne: I jeszcze jedna mała różnica którą dopiero teraz zauważyłem, dobrze że najpierw kalkę wyciąłem i przymierzyłem, bo jak bym od razu przyklejał to bym miał...duży problem: Tak to jest w prawdziwym: A tak u mnie: I trzeba przerabiać Ps Wraki będą, gdzież to monster truck bez wraków pod sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Na lawecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Wydaje mi się że chłodnica będzie na do paki przytwierdzona. Innego miejsca raczej nie widzę gdzie ją umieścić. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Możliwe bo na żadnym zdjęciu jej nie widać, a tak poza tym zacząłem robić rozgniatany samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Myślałem że temat tuning umarł śmiercią naturalną a tu taka niespodzianka. Jakoś wcześniej nie natrafiłem na ten temat a szkoda bo temat ciekawy. Twoje poczynania mi się bardzo podobają, fajnie że go poprawiasz. Intryguje mnie jak zrobisz wraki, bardzo mnie to ciekawi. I na koniec obiecuję poprawę i czynne zaglądanie do tematu . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 No ta jak jest takie zainteresowanie to zaraz spadam i idę robić dalej Co do wraku potrzymam was w napięciu do jutra. Dzięki za kibicowanie, od razu aż chce się kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 A chociaż zdradzisz co będzie tym wrakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 To mogę: Pierwszy to będzie prawdopodobnie Mercury Cougar z 1992 Drugi to Dodge Super Bee z 1969 Zdjęcia niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Szkoda samochodów. Jakby robili Daewoo to wtedy bym się zgodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi