Hafes Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Cześć wszystkim! Po raz kolejny udało mi się coś skończyć. Model PBR-a firmy Tamiya zrobiony prosto z pudła z kilkoma własnymi dodatkami. Malowany akrylami Gunze, usyfiony pigmentami CMK. Trochę przesadziłem z pigmentami, bo wzięły górę moje przyzwyczajenia z klejenia pancerki. Ale porównując ze zdjęciami oryginalnych jednostek nie jest nawet tak źle. Załóżmy że przewoził kilku "gruntów" po ewakuacji z bagnistego "extraction point" i trochę chłopaki nabrudzili. Generalnie model składał się bardzo przyjemnie jak to Tamiya. Sama konstrukcja jest bardzo prosta jak oryginał. Większa część łodzi zrobiona była w oryginale z tworzyw sztucznych rdzy praktycznie nie ma w modelu. Obicia są natomiast w dużej ilości na aluminiowej listwie wokół kadłuba i barierce na rufie. Te elementy w oryginale były mocno zużyte jak wynika z dostępnych zdjęć. Efekt oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Witam Łódka wygląda świetnie i bez wątpienia oddaje klimat NAM ERA. Bardzo podoba mi się wykończeniówka no i przede wszystkim detale, no może poza trzema szczegółami: 1. Edit: przepraszam pomyłka. To nie M4 tylko XM177. Jest ok 2. Flaga wygląda strasznie sterylnie jakby była nówką zrobioną z plastikowej folii. No chyba, że taką właśnie ma odgrywać, bo takie również się pojawiały, ale moim zdaniem na takiej weterance powinna pływać flaga (bandera), która również widziała już walki. Byłoby to całkiem fajne dopełnienie; 3. Przydałoby się nieco odrapać uzbrojenie pokładowe z oksydy przynajmniej na krawędziach. Reszta jest extra. Oby tak dalej !!! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Witam:P Co do karabinku, to chyba nie M4 a XM177/CAR-15, także wszystko OK. No i wykonanie wg mnie bardzo ładne, tylko dorobic troszke obic na kanistrach/magazynkach i będzie dobrze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 A czy to nie takim pływali chłopaki w Czasie Apokalipsy? Podoba mi się, fajnie wyglądają te dodatki jak pacyfka, plakaty, "eat this!", cała masa bambetli na pokładzie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Dzięki za opinie. Poprawiłem wszystko o czym pisaliście i jestem nawet zadowolony z efektu. Zaczynam się nawet zastanawiać czy nie nabyć jeszcze jednego i zrobić na jakiejś dioramce w dwubarwnym łaciatym kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Do tego koniecznie kawałek rzeki i luzacka załoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Wszystko super, fajnie, ładnie, "czysto" :P bez żadnych niedociągnięć, tylko jedna uwaga :P Malboro rozumiem, butelkę po bourbonie też ale magazyn life z Georgem Bushem na okładce w czasie wojny w Wietnamie to skąd się wziął ?:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Nic nie poradzę że Paul Newman taki do Busha podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi