Skocz do zawartości

Lancer EVO VI Tamiya & Honda CRX Fujimi

TomAUG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zaprezentować wam moje pierwsze modele.

Na pierwszy rzut poszedł Mitsubishi Lancer EVO VI.

Model przeszedł kilka drobnych zmian m.in. dokładka przedniego zderzaka i jednocześnie płyta pod silnik, listwa na tylnym spoilerze, końcówka wydechu, tow hook w zderzakach, rajdowe lusterka i wlot powietrza na dachu.

evovi.jpg

evovi1.jpg

evovi2.jpg

evovi3.jpg

evovi4.jpg

evovi5.jpg

Drugi model to Honda CRX Fujimi również po kilku modyfikacjach m.in.

obniżone zawieszenie, lekki negatyw przednich kół, niżej poprowadzony układ wydechowy, tłumik końcowy mugen zamontowany pod skosem, dokładka pod zderzak, lotka tylnej klapy. Całość w oryginalnym lakierze Hondy z 1990 roku (YR-501M Cappucino Brown Clearcoat).

hondacrx.jpg

hondacrx1.jpg

hondacrx2.jpg

hondacrx3.jpg

hondacrx4.jpg

hondacrx5.jpg

hondacrx6.jpg

hondacrx7.jpg

Edytowane przez Gość

Daj czlowieku normalnie zdjecia a nie jakies linki jak i miniaturki(wole powiedziec wczesniej zanim dasz) bo nie chce sie nikomu kazdego pokolei otwierac.

Daj czlowieku normalnie zdjecia a nie jakies linki jak i miniaturki(wole powiedziec wczesniej zanim dasz) bo nie chce sie nikomu kazdego pokolei otwierac.

Nie tylko się nie chce ale i nawet niewolno, za coś takiego temat Ci zablokują albo usuną. O wstawianiu fotek jest tutaj:

http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7808

Jak je wstawisz to możemy pogadać i pokomentować

Sorki to tak z przyzwyczajenia do imageshacka. Temat do usunięcia.

Dlaczego do usunięcia?

Wystarczy gdy w poprzednim swoim poście przed każdym linkiem do fotki wpiszesz ""%20a%20na%20końcu%20linka%20"" - ja tak zrobiłem i - jak widać - działa...

evovi.jpg

Powiem tak Lancer Oki ale przednie migacze skopałeś do potęgi.Za to brudzenie to coś wspaniałego.Honda czysto sklejona natomiast kolor osobiście mi się nie podoba.Generalnie ciekawe modele gratuluje fajnych modeli .

Ps: Obecnie sklejam tego Lancera tyle,że w wersji rajdowej masz może jakieś rady na co ewentualnie uważać?

Pozdrawiam Kuba

Nono! Hondziawa podoba mi się jak żaden inny model cywilny przez ostatnie kilka miesięcy. Po prostu przypomina SAMOCHÓD, a nie wypicowane cacko z gazety.

Tak trzymać!

kuba115 powiem Ci że z Lancerem nie było absolutnie żadnych problemów. Wszystko pasuje idealnie. A co do migaczy to też mi się nie podobają. Teraz zrobił bym inaczej. Ale człowiek uczy się na błędach

Autka rzeczywiście pierwsza klasa, dużo bardziej podoba mi się Lancer

Dla mnie w Hondzi za duży jest ten tłumik no i felgi jakieś nie bardzo aluski by chyba bardziej pasowały, ale najważniejsze że się tobie podoba

Widzę że tuning dobrze Ci wychodzi więc może dołączył byś z jakimś nowym modelem w naszym projekcie grupowym: http://modelwork.pl/viewforum.php?f=142

Modele kozackie

W Evo nie podobają mi się tylko przednie kierunki i te jakby nakładki przy tylnych nadkolach, a przy CRX trochę krzywo pomalowana tylna klapa...

Gratuluję takich modeli

Widzę że tuning dobrze Ci wychodzi więc może dołączył byś z jakimś nowym modelem w naszym projekcie grupowym: viewforum.php?f=142

Popieram Zastanów się nad tym

Pozdrawiam!

Hehe, ten tłumik ciekawy. Z jednej strony auto zadbane, jakby z salonu wyjechał. Można powiedzieć, że mogła nim jeździć jakaś kobieta i o hondkę dbać. Z drugiej strony widać że ma młodego syna, który na noc pożycza autka by zrobić parę rundek po osiedlu (widać po tłumiku, oczywiście) . Oczywiście ładne modele i ja też zapraszam do Tuningu

Lampy, lampami, ale ogólnie jak na pierwsze modele, to jest całkiem nieźle.

Szczególnie podoba mi się CRX. Wygląda tak ulicznie, co bardzo mi się podoba. Naklejki na szybach też dodają jej realizmu.Dość już wychuchanych i wydmuchanych sportowych wózków. więcej codziennych samochodów, niektórych może nieco tandetnych, ale za to wnoszących nieco odmienności

Jeśli chodzi natomiast o Lancera, który również wygląda dobrze, mam tylko jedną uwagę.Wash. Podkreślenie linii podziału mocno zdominowało cały efekt końcowy. Szczególnie jest to widoczne przy klamkach i szparach pomiędzy drzwiami. W przyszłych swoich projektach spróbuj pogłębić linie podziału, albo bez zapuszczania mocnego czarnego washa, albo stosując nieco bardziej stonowany, gdyż teraz szpary po prostu zbyt mocno się odznaczają i czynią to autko nieco zabawkowym.

Czekam na następne Twoje prace

Pozdrawiam

Kornik

Ogromny plus za Rexa. W tym kolorze wygląda kozacko. Jedynie ten tłumik jest nieco przesadzony i gryzie się mocno z całością (delikatny styling, seryjne felgi).

Farbkę do kierunków kup koniecznie jak chcesz bawić się w cywilne auta. Najlepiej podpatrz na innych modelach i jak któryś się spodoba to podpytaj wykonawcę czego użył. Unikniesz wpadki ze złą farbką.

Jedyna niezgodność jaką zauważyłem to znaczek H na tylnej szybie: jest ciut za duży i powinien być na czarnym tle.

Mimo to gratuluję modeli. Rozwijaj swoje umiejętności bo talent masz spory.