TomAUG Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 (edytowane) Witam. Chciałbym zaprezentować wam moje pierwsze modele. Na pierwszy rzut poszedł Mitsubishi Lancer EVO VI. Model przeszedł kilka drobnych zmian m.in. dokładka przedniego zderzaka i jednocześnie płyta pod silnik, listwa na tylnym spoilerze, końcówka wydechu, tow hook w zderzakach, rajdowe lusterka i wlot powietrza na dachu. Drugi model to Honda CRX Fujimi również po kilku modyfikacjach m.in. obniżone zawieszenie, lekki negatyw przednich kół, niżej poprowadzony układ wydechowy, tłumik końcowy mugen zamontowany pod skosem, dokładka pod zderzak, lotka tylnej klapy. Całość w oryginalnym lakierze Hondy z 1990 roku (YR-501M Cappucino Brown Clearcoat). Edytowane 8 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Daj czlowieku normalnie zdjecia a nie jakies linki jak i miniaturki(wole powiedziec wczesniej zanim dasz) bo nie chce sie nikomu kazdego pokolei otwierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Daj czlowieku normalnie zdjecia a nie jakies linki jak i miniaturki(wole powiedziec wczesniej zanim dasz) bo nie chce sie nikomu kazdego pokolei otwierac. Nie tylko się nie chce ale i nawet niewolno, za coś takiego temat Ci zablokują albo usuną. O wstawianiu fotek jest tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7808 Jak je wstawisz to możemy pogadać i pokomentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 (edytowane) Sorki Edytowane 8 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Sorki to tak z przyzwyczajenia do imageshacka. Temat do usunięcia. Dlaczego do usunięcia? Wystarczy gdy w poprzednim swoim poście przed każdym linkiem do fotki wpiszesz "" - ja tak zrobiłem i - jak widać - działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 8 Maja 2010 Autor Share Napisano 8 Maja 2010 Dzięki wuen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Powiem tak Lancer Oki ale przednie migacze skopałeś do potęgi.Za to brudzenie to coś wspaniałego.Honda czysto sklejona natomiast kolor osobiście mi się nie podoba.Generalnie ciekawe modele gratuluje fajnych modeli . Ps: Obecnie sklejam tego Lancera tyle,że w wersji rajdowej masz może jakieś rady na co ewentualnie uważać? Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Nono! Hondziawa podoba mi się jak żaden inny model cywilny przez ostatnie kilka miesięcy. Po prostu przypomina SAMOCHÓD, a nie wypicowane cacko z gazety. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 kuba115 powiem Ci że z Lancerem nie było absolutnie żadnych problemów. Wszystko pasuje idealnie. A co do migaczy to też mi się nie podobają. Teraz zrobił bym inaczej. Ale człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Bardzo podoba mi sie CRX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Autka rzeczywiście pierwsza klasa, dużo bardziej podoba mi się Lancer Dla mnie w Hondzi za duży jest ten tłumik no i felgi jakieś nie bardzo aluski by chyba bardziej pasowały, ale najważniejsze że się tobie podoba Widzę że tuning dobrze Ci wychodzi więc może dołączył byś z jakimś nowym modelem w naszym projekcie grupowym: http://modelwork.pl/viewforum.php?f=142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Widac ze Lancer był twoim pierwszym modelem ale Honda podoa mi się tylko te lampy dziwne.. Następnym razem użyj farb do świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Modele kozackie W Evo nie podobają mi się tylko przednie kierunki i te jakby nakładki przy tylnych nadkolach, a przy CRX trochę krzywo pomalowana tylna klapa... Gratuluję takich modeli Widzę że tuning dobrze Ci wychodzi więc może dołączył byś z jakimś nowym modelem w naszym projekcie grupowym: viewforum.php?f=142 Popieram Zastanów się nad tym Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 To są twoje pierwsze modele chyba chodzi Ci że pierwsze na forum bo wykonanie wzorowe. No ale jeżeli pierwsze to pełen szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Tłumik w CRXe będzie zmieniony bo rzeczywiście troche się zapędziłem A co do projektu grupowego to jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Hehe, ten tłumik ciekawy. Z jednej strony auto zadbane, jakby z salonu wyjechał. Można powiedzieć, że mogła nim jeździć jakaś kobieta i o hondkę dbać. Z drugiej strony widać że ma młodego syna, który na noc pożycza autka by zrobić parę rundek po osiedlu (widać po tłumiku, oczywiście) . Oczywiście ładne modele i ja też zapraszam do Tuningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Lampy, lampami, ale ogólnie jak na pierwsze modele, to jest całkiem nieźle. Szczególnie podoba mi się CRX. Wygląda tak ulicznie, co bardzo mi się podoba. Naklejki na szybach też dodają jej realizmu.Dość już wychuchanych i wydmuchanych sportowych wózków. więcej codziennych samochodów, niektórych może nieco tandetnych, ale za to wnoszących nieco odmienności Jeśli chodzi natomiast o Lancera, który również wygląda dobrze, mam tylko jedną uwagę.Wash. Podkreślenie linii podziału mocno zdominowało cały efekt końcowy. Szczególnie jest to widoczne przy klamkach i szparach pomiędzy drzwiami. W przyszłych swoich projektach spróbuj pogłębić linie podziału, albo bez zapuszczania mocnego czarnego washa, albo stosując nieco bardziej stonowany, gdyż teraz szpary po prostu zbyt mocno się odznaczają i czynią to autko nieco zabawkowym. Czekam na następne Twoje prace Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Ogromny plus za Rexa. W tym kolorze wygląda kozacko. Jedynie ten tłumik jest nieco przesadzony i gryzie się mocno z całością (delikatny styling, seryjne felgi). Farbkę do kierunków kup koniecznie jak chcesz bawić się w cywilne auta. Najlepiej podpatrz na innych modelach i jak któryś się spodoba to podpytaj wykonawcę czego użył. Unikniesz wpadki ze złą farbką. Jedyna niezgodność jaką zauważyłem to znaczek H na tylnej szybie: jest ciut za duży i powinien być na czarnym tle. Mimo to gratuluję modeli. Rozwijaj swoje umiejętności bo talent masz spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Eee tam czepiacie się tłumika... Może to jest taki sleeper że pod machą ma 300KM a z zewnątrz wygląda jak seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 No niby sleeper W końcu Icek z przodu jest Co do wydechu to jestem w trakcie prac Będzie podobny tyle że troche mniejszy No i z ładnie przypaloną puszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi