Skocz do zawartości

Nissan Silvia S 15 Aoshima 1/24

zbiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Pogoda ładna więc zdjęcia w plenerze, podwozie skończone, tylne zawieszenie niestety wymagało przeróbek ponieważ po złożeniu tylne koło było przesunięte do przodu o jakieś 1,5 mm i tarło o kastę, jak już wcześniej pokazałem tarcze nawiercone, tylne światła skończone, teraz czas się zabrać za wnętrze i produkcje pasów bezpieczeństwa.

DSC00001%20%286%29.JPG

DSC00003%20%283%29.JPG

DSC00004%20%282%29.JPG

DSC00005.JPG

Hej, przód jest tak nisko i tak zostanie, tymczasem powoli do przodu, niestety praca nie sprzyja "modelowaniu", wklejone siatki, głównie dlatego żeby zakryć wielką dziurę gdzie normalnie znajduje się silnik. Na szczęście jutro sobota i to deszczowa to się w końcu zabiorę za wnętrze:

DSC00004%20%283%29.JPG

Witam, nie najlepsza pogoda pozwoliła w końcu na zabranie się za wnętrze, felgi dostały kalki, środek praktycznie skończony jeszcze poprawię kilka niedociągnięć, powklejam pasy bezpieczeństwa i nadjedzie pora na składanie wszystkiego do kupy (pewnie zajmie mi to najbliższe 2 tygodnie ). Zdjęcia:

DSC00005%20%282%29.JPG

DSC00008%20%284%29.JPG

DSC00009%20%282%29.JPG

DSC00011.JPG

DSC00012%20%282%29.JPG

DSC00014.JPG

Hmm. Jak dla mnie to ten flock wyglada jak jakas cieniutka gąbka, jakos tak nienaturalnie, mozliwe ze to wina fotek bo sam pracowałem juz na takim flocku i wiem ze na zywo to wyglada oki. Ogólnie nie pasuje mi to do tego auta - jakis MB albo Lexus to tak ale nie driftowa Sylwia. Zobaczymy efekt koncowy. Pozdrawiam.

Zanim przykleisz fotele na stałe to spróbuj cofnąć je do tyłu... inaczej będą niezgodne z faktem rzeczywistym!! Sam popełniłem błąd i tak już u mnie zostało... Oparcia foteli powinny wychodzić mniej więcej na wysokości środkowego słupka...

Fotele oczywiście będą cofnięte i jeszcze delikatnie pochylone do tyłu, w takim ustawieniu jak teraz to nawet "Hamster" by się tam nie zmieścił, co do flocka i jego pasowalności do tego samochodu to ja nigdzie nie napisałem że to będzie driftowóz, żeby się nie rozpisywać z całą historią modelu przyjmijmy że to będzie japoński wiejski tunning.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam na ostatniej prostej, pasy właśnie wylądowały we wnętrzu, fotele cofnięte jeszcze nie przyklejone, po małych poprawkach flocka model jeszcze nie odkurzony. To tyle jutro jak pogoda pozwoli to poskładam wszystko do kupy i będzie koniec

Zdjęcia:

DSC00002%20%283%29.JPG

DSC00004%20%284%29.JPG

DSC00007%20%282%29.JPG