Skocz do zawartości

Nashorn 1/72 Dragon

Mierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Popełniony przeze mnie model. Malowany farbami vallejo, brodzony washem firmy Mig, do tego filtry olejne.

Wymieniłem zestawową lufę na produkt firmy RB, co wymagało niewielkich przeróbek.

Pomimo tego, iż model jest sprzedawany przez firmę Dragon jako "pro" nie jest trudny, ale gąsienice które dał producent to PORAŻKA. Wcale nie chodzi o to, że gumowe, ale ja trafiłem po prostu na gąski stopione na złączeniach, gdzie należało je sklejać. Niestety przez to złączenia gąsek są widoczne, ale z tego powodu nie płaczę.

100_1844A.jpg

100_1841A.jpg

100_1843A.jpg

100_1846A.jpg

100_1853A.jpg

100_1845A.jpg

100_1848A.jpg

100_1866A.jpg

100_1854A.jpg

100_1858A.jpg

100_1862A.jpg

100_1863A.jpg

100_1859A.jpg

Edytowane przez Gość

A lufa nie jest przekręcona o 90 stopni? Otwory w hamulcu powinny być po bokach.

Lufa nie jest, jest obrócony hamulec. Po zrobieniu zdjęć również to zauważyłem i poprawiłem ten błąd.

Eeee.... to nie hamulec. Masz o 90 stopni odwróconą obręcz do mocowania podpory lufy. Tak to wygląda na zdjęciu.

Patrząc od przodu lewa część zawieszenia źle się ułożyła (ostatnie koła wiszą nad gąsienicą) i jeszcze to łączenie gąsek jest fatalne.

Eeee.... to nie hamulec. Masz o 90 stopni odwróconą obręcz do mocowania podpory lufy. Tak to wygląda na zdjęciu.

Patrząc od przodu lewa część zawieszenia źle się ułożyła (ostatnie koła wiszą nad gąsienicą) i jeszcze to łączenie gąsek jest fatalne.

To był hamulec. Obręcz do mocowania lufy była robiona przeze mnie od podstaw ( zbytnio się jej detalowaniem nie przejmowałem), także nic się nie obróciło oprócz hamulca. Co do gąsek to już pisałem. Nie wiem kto je robił, bo nawet UM ma lepsze. Ciężko było je złączyć jak już wspomniałem , gdyż obie były stopione na końcach, tak jakby je ktoś przypalał zapalniczką. Friuli do 1/72 chyba nie robią, zatem nic więcej z nimi nie kombinowałem.

Sprobuj te gaski polaczyc "na styk" ale pod kolem jezdnym.

Ja do klejenia dragonowskich uzywam nitro zamiast kleju

Są już przyklejone CA. Następnym razem może tak zrobię.