Vybor89 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Witam wszystkich po prawie półrocznej przerwie Wreszcie udało się znaleźć trochę czasu na hobby więc trzeba co nieco pokazać ze swoich wypocin Prezentuje model: Nissan Skyline GTR R34 Nismo R-Tune 1:24 Aoshima z ruchomym zawieszeniem. Po inbox zapraszam tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=15786&highlight= Zmiany do chwili obecnej: 1) Kasta: - pozbyłem się klamek i oznaczeń - usunąłem z tylnego zderzaka miejsce na kierunkowskazy i miejsce na tablice rejestracyjną -przedni zderzak po liftingu: większe wloty i brak dodatkowych świateł Kasta cały czas w obróbce. 2) Podwozie: - Nowe felgi Blitz Techno Speed Wheel Z2 1:24 Aoshima na licencji D1 Grand Prix Series wraz z oficjalnymi kalkami D1 - minimalnie obniżony prześwit - wydech dostał folię termoizolacyjną - fototrawione tarcze hamulcowe Aber'a 3) Wnętrze: - brak tylnej kanapy - klatka bezpieczeństwa (w trakcie) - nowy obrotomierz i prędkościomierz za plexą 0,75 mm - nowa konsola środkowa własnej roboty z dodatkowymi zegarami i przełącznikami - nowa kierownica - nowy kubełek + pasy fototrawione Sparco od Eduard'a - fototrawione pedały Aber'a Kilka zmian jeszcze dojdzie, a teraz foty: Teraz dokończyć klatkę i zabieram się za kończenie kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 No no. Wszystko jak narazie fajnie wygląda tylko czekać na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 No w końcu dołączyłeś do grona uczestników projektu Moje zdanie na temat modelu znasz, nie mogę się doczekać gotowej karoserii Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Ciekawie się zapowiada , to już drugi Skyline w projekcie, ale nie szkodzi będzie tym bardziej ciekawie. Widzę że jeszcze sporo do zrobienia przy karoserii, ale całkiem ciekawie to wymyśliłeś Malowanie dajesz pudełkowe, czy coś od siebie? Podwozie jak rozumiem jeszcze nieskończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Podwozie skończone, nic więcej nie zmieniam. Co do malowania to jak i cały projekt będzie wedle moich upodobań + kalki z D1 Najbardziej widzi mi się taki chemat malowania: Maska + lotka spoilera pójdą w carbon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 przemekgksw3 - podwozie z tego co wiem jest gotowe, ma bardzo ładny wg mnie wash i wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 przemekgksw3 - podwozie z tego co wiem jest gotowe, ma bardzo ładny wg mnie wash i wygląda świetnie Very Happy Pewnie zdjęcia psują efekt Chociaż rurę i silnik można by srebrnym walnąć. No a malowanko pierwsza klas, już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Podwozie jest finito Po prosty tak mi się podoba i tyle. Skrzynia ma lekko niebieskawo metaliczny odcień i jest pobrudzona, ciut za mocno to po pierwsze, a po drugie słabo widać ze względu na brak słońca. stale leje i nie ma skąd wziąśc naturalne światło. Wydech dostał srebrną imitację foli termoizolacyjnej którą też przybrudziłem. A tak dodatkowo uprzedzę pytania: Felgi zostają w fabrycznym chromie, dają w świetle kapitalny blink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Po prosty tak mi się podoba i tyle. Skrzynia ma lekko niebieskawo metaliczny odcień i jest pobrudzona, ciut za mocno to po pierwsze, a po drugie słabo widać ze względu na brak słońca. stale leje i nie ma skąd wziąśc naturalne światło.Wydech dostał srebrną imitację foli termoizolacyjnej którą też przybrudziłem. No teraz rzeczywiście widzę, głupie jest światło na tych zdjęciach i wszystko się jakoś zlewa, no a całość naprawdę nieźle wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Thx. Po prostu u nas stale zachmurzone niebo, a jakbym chciał dać foto z lampą, to od srebrnego metaliku byłyby odblaski :/ Trzeba poczekać na słońce. W tedy porobię fotki w naturalnym oświetleniu i wszystko będzie ładnie widać. Ale dzięki za dodatkowe podsuwanie dobrych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 "Rodzina" GT-R-ów się widze rozrasta Fajny projekt Powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Heh... no myśle, że im więcej tym lepiej. W końcu każdy modzi w swoim stylu więc będzie duży przekrój modyfikacjo GTR R34 pokazany w projekcie Ja od siebie może jeszcze zawitam z 2 projektami, ale to później. Zainteresowani mogą je podejrzeć tutaj: GT 350 H Dragster: http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=514610338&albumId=271899 GT 350 H Convertible: http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=514610338&albumId=722479 Reszta moich projektów w moim banerze "myspace" wystarczy kliknąc Na pewno dołożę jeszcze projekt Chargera R/T z '69, będzie przerabiany na fure Dom'a z F&F....jak tylko paczka dojdze wstawie inbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Na pewno dołożę jeszcze projekt Chargera R/T z '69, będzie przerabiany na fure Dom'a z F&F....jak tylko paczka dojdze wstawie inbox Ooo będzie ciekawie, ten Charger jest świetny a jeszcze w twoim wykonaniu Przejrzałem sobie fotki Shelby i innych modeli, po prostu pełen szacun, prace naprawdę świetne, mam nadzieje że wstawisz ich więcej do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Whats up bro!? Nie mogę się doczekać tego Chargera Bardzo ciekawi mnie też kasta twojego Sky`a, chcę już zobaczyć te kolorki O Mustangach wiesz co sądzę Powodzenia z klatką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Dzięki za pozytywne głosy tuningowi bracia Co do pozostałych projektów to postaram się je wrzucić do końca tygodnia, postępy w nich będą po skończeniu prac nad GTR R34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Post pod postem, ale wybaczcie, poprzedniego edytować już nie mogę. Model Chargera dziś przyszedł, lecz na forum jest już inbox tego zestawu więc nie zaśmiecam 2 tym samym tematem, jeśli kogoś interesuje jednak mój inbox zapraszam na mój profil myspace w bannerze tuż pod tym postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 No to czekamy na start projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 No to czekamy na start projektu Very Happy hehehe.... bracie troche poczekacie Najpierw Skyline, potem Convertible i Dragster, a jako wiśienka Charger Warsztat Dragstera: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=21011 Warsztat Convertible: http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=331332#331332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi