Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przedstawiam prezentacje zestawu upominkowego od Revell , który wczoraj do mnie przyszedł pocztą

Pudełko z zestawem

dsc04721u.jpg

dsc04723ev.jpg

Farbki , które znajdują się w zestawie oraz klej i pędzelek

dsc04725g.jpg

dsc04726h.jpg

dsc04727l.jpg

Model w skali 1:1200

dsc04728m.jpg

Kadłub w całości

Model w skali 1:570

dsc04729y.jpg

Nie miałem 1 grosika ale zrobiłem zdjęcie połówki kadłuba na tle 5 pensów UK

dsc04731q.jpg

Instrukcja , kalkomania i "liny"

dsc04732r.jpg

PS.

To będą moje pierwsze dwa modele sklejane na poważnie . Początek prac w stoczni już w ten weekend ( chyba , że pogoda się poprawi )

Jak ktoś potrzebuje instrukcje do tych modeli mogę zrobić skan

Edytowane przez Gość
Napisano

No gratulacje zakupu.. teraz z niecierpliwością czekam jak będzie się sprawował model podczas klejenia..

• 1 year later...
Napisano

Odświeżę troszeczkę temacik z racji dzisiejszej setnej rocznicy.

Chciałbym dowiedzieć się który z zestawów dostępnych na rynku tego liniowca jest Waszym zdaniem najlepszy.

Nie ukrywam że jestem troszeczkę naciskany (żona) aby skleić Titanica. W grę wchodzi skala 1/400 lub 1/350.

Wiem że są zestawy w 1/400 ale o 1/350 nie słyszałem.

Pozdrawiam.

Napisano

Jest model Airfixa. Wygląda na przepak Academy, ale nie wiem, czy tak jest. Ramki są bardzo podobne, żeby nie powiedzieć identyczne, ale z komentarzy wynika, że Airfix jest dużo słabszy. Oprócz niego są jeszcze Revell i Academy. Nie wiem, który lepszy. Jeden z kolegów z forum ma Academy, więc można go zapytać.

Napisano

Zestaw od Airfix jest przepakiem od Academy, ale nie ma wielu szczegółów i jest licho wykonany. Do tego ten od Aca jest tańszy.