DBauer Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 Narazie tylko jedna fotka bo inne mi nie wyszły a z Xbitem jeszcze się nie widziałem. Mam nadzieje jak najprędzej dać więcej leprzych fotek. Model jest z dragona a figurki z nieznanej mi firmy (bo kupiłem je w 1999r.). Pozdrawiam wszystkich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 mam tylko jedno zastrzezenie te biale mazniecia ?? jaki one maja dokladnie kolor bo jak taki jak na zdjeciu to poraw na jakis odcien brazowego pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 5, 2007 Author Share Posted February 5, 2007 Mazy są szare jest to tzw: szary klit (błoto po zaschnięciu) gdy pracowałem przez wakacje na budowie często cały byłem z takiego brudny po dniu w jakimś rowie Ja dalej experementuje Daj jakieś foty snajperów. Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 witam Model ładni posklejany, pomalowany też poprawnie. Kilka uwag: -te szare mazy. Nawet jeżeli to błoto, to z tego co widać, nie są trójwymiarowe... i mnie osobiście sie z błotem nie kojażą ;) -te czarne mazy są również IMHO dziwne. -nie do końca przemawia do mnie malowanie zapasowych gąśenic oraz osprzętu saperskiego- z tego zo widać jest to po prostu jakiś gun metal. Na przyszłość spróbuj malować na czarno i tylko "przetrzeć" gun metalem. -z tego co pamiętam, koła podtrzymujące też miały gumowe masywy (poprawcie jeżeli się mylę) -lufa jakaś taka czysta, może jakieś okopcenie Pozatym model mi sie podoba- widać że robiony starannie. Natomiast spróbuj kiedyć w brudzeniu wykorzystać takie techniki jak filtry, washe, rain marksy- ręcze Ci, że efekt będzie Cię zadowalał pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_12 Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Dziwne, ale w tym modelu sa tylko 3 gorne kola.W moich modelach IV nigdy czegos takiego nie widzialem, zawsze byly 4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Bo to póżny Stug IV Btw, DBauer, jeśli angielski Ci nie obcy polecam artykuły: Klik! Klik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Na kołach podtrzymujących nie ma gumy co do reszty dziagwa ma racje. Mam w planach kupić pigment i szpachle co powinno zadziałać. Tak czy inaczej zrobiłem postęp od czasu mojego pierwszego modelu. Składałem tego stuga- http://www.dragonmodelsltd.com/html/7260p1.htm Pozdro i dzięki za posty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Zapomniał ktoś coś dodać o braku kalkomanii ktura będzie na następnych fotkach w tym tygodniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Filipek Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 To jest późny Stug IV oparty na kadłubie późnego Panzera IV J. charakteryzują go przede wszystkim właśnie całkowicie stalowe rolki podtrzymujące, a do tego zmiejszona ich ilość (z 4 do 3) podobnie z tyłu kadłuba zamiast tłumika są po prostu 2 rury wychodzące wprost z tylnej ściany kadłuba. Polecam bardzo artykuły podane przez Jonaka naprawdę dają dużo dla warsztatu modelarskiego! Błotko spróbuj porobić z pigmentów, a jeśli nie masz, to polecam piasek zmieszany z farbą i wikolem, albo ziemię ogrodową, albo (bardzo fajny sposób, który zobaczyłem tu na forum) błoto z kawy. Świetnie wygląda i łatwo się robi. Jst zdecydowanie lepsze niż mazy z farby. Praktyka czyni mistrza pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 a okopcenia lufy mozesz zrobic z rysika od olowka zetrzyj na papierze sciernym potem wez w dwa palce i obkrec wokol lufy , sniperow pokaze jak skoncze podstawke ale nie jestem zadowolony z rezultatu pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Z okopceniem niestety za puźno ale patent super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 czemu za pozno ?? to po pomalowaniu sie robi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Pomazałem lufe farbą. Dzięki za rady będe starał się z nich korzystać w miarę możliwości. Podoba mi się plan z wkładem z ołówka a trudniejsze żeczy będom wymagać przemyśleń i praktyki Pozdrawiam wszystkich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 11, 2007 Author Share Posted February 11, 2007 Daje tą fotke bo profesjonalna sesja przesunięta conajmniej do końca ferji :( sorki za jakość ale fotograf ze mnie marny :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Te, ale podstawke pod figsa wywal ;) A poza tym, poczekam na dokładniejsze fotki. pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted February 12, 2007 Author Share Posted February 12, 2007 Ta figurka jest przytopiona do podstawki a pozatym ci Niemcy to tylko statyści do fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted March 2, 2007 Author Share Posted March 2, 2007 Oto nowe fotki mojego StuGa IV. Oceniajcie. Fotki robił Kostek telefonem W800i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Fajny jest tylko te siwe plamy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted March 3, 2007 Author Share Posted March 3, 2007 Siwe plamy zostają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Tylko, że te palmy wyglądają jak szpachlówka :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Kolego tłumaczyłem ci już wcześniej jak robić slady eksploatacji na modelu.Bo te szare mazniecia to wygladają jakby ktos go ławkowcem tak pomalował.Aha i jeszcze jedno.Jakim kolorem malowałeś narzędzia saperskie, bo te wygalądają jak bys je srebrnym malował.A jeśli jest to Stug late to powinien mieć chyba kamo polożone.Ale tego to aż tak pewien nie jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Ja na twoim miejscu dałbym sobie spokój z śladami eksploatacji itd! Poćwicz czystość sklejania , malowanie , szpachlowanie , szlifowanie ! Po kilku modelach na pewno bedzię lepiej nie wszytsko naraz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBauer Posted March 4, 2007 Author Share Posted March 4, 2007 Mam taki zamiar na ostatnim modelu (Jagdpanzer IV) nie zrobiłem żadnego śladu. Co do czystości sklejania i techniki to starałem się jak mogłem. Z malowania jestem poprostu słaby. W wakacje planuje zakup aero. P.S. Nad plamami się jeszcze jednak zastanowie ale boje się że kiedy je zamaluje to poprostu popsuje mój najleprzy model :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts