Vybor89 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Witam. Ten model rodził się w bólach i przeszedł ewolucje koncepcji od wersji pudełkowej do konwersji na ulicznego dragstera. Inbox sobie podaruje, gdyż ten zestaw ma już swój inbox na forum. Przejdźmy do konkretów czyli zmian: 1) Wnętrze: dorobienie dywaników, fototrawione pedały Aber'a, własnoręcznie zrobiona deska rozdzielcza, kolumna kierownicy i kierownica z modelu S15, fotel kubełkowy, butla z podtlenkiem azotu, klatka bezpieczeństwa, brak tylnej kanapy, własnoręcznie dorobione pasy dla pasażera. 2) Kasta: nowy grill samoróbka, wycięty otwór w masce na supercharger'a, korek wlewu paliwa, spoiler, brak dodatkowych chromowanych zaślepek, zmiana wyglądu przeniego zderzaka. 3) Podwozie: felgi + opnoy od Camaro Z28 Underground, zawieszenie przód i tył od S15, własnej roboty wał napędowy, nowy własnej roboty krótszy wydech z nowymi końcówkami i owinięty taśmą termoizolacyjną. 4) Silnik: zmiana standardowego silnika na engine od Cobry 427, własnej roboty supercharger (w budowie) A teraz fotki: Warsztat otrzyma update po skończeniu Skyline'a GTR R34 D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Mniam... Dragster Poziom przeróbek i ilość bardzo mi się podoba Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć: I need more pics! Pozdro bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Wszystko fajnie. Tylko te rury z których jest zbudowana klatka troche za grube. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Tylko te rury z których jest zbudowana klatka troche za grube Wiem wiem 1 raz robiłem klatkę i nie wyszła tak jak chciałem, ale uczę się na błędach, klatka w GTR R34 będzie już bliższa prawdziwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 ale wygląda to i tak fajnie więc dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Czy to co się tak błyszczy na karoserii to lakier jest? Bo jeżeli tak to nieziemsko będzie wyglądał Z tą klatką to zostaw może już taką jaka jest jak zamkniesz wnętrze to nie będzie się aż tak rzucać w oczy. Zmiany ogólnie na plus, będzie miał wygląd rasowego dragstera jedyne co mi się nie podoba to felgi, dał bym raczej coś bardziej klasycznego. Czekam na dalsze upy. pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Ten lakier z fotki z wnętrzem komory silnika to Silver Chrom, metalizer od Gunze. To jeszcze było przed dotowaniem Co do felg to są klasyczne, tyle że z Camaro Z28 , fajnie bo tylne są szersze, i mają głęboki talerz. Według mnie pasują do dragu. Z resztą takich typowych rarytasów szkoda by było zakładać do wyścigów, przynajmniej mi Podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Co do felg to są klasyczne, tyle że z Camaro Z28 To dobrze bo myślałem że chcesz zakładać te które widać na pierwszych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 a spadochron mam nadzieję będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak rakieta jest to i spadochron musi być A można wiedzieć z czego wykonywałeś pasy na fotelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Pasy w fotelu kubełkowym są na nim już odlane, co do pasów fotela pasażera to nie mam pojęcia, niech właściciel się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Pasy w fotelu kubełkowym są na nim już odlane, Dokładnie, pasy w kubełku są już w nim odlane, jak dorwe fototrawione to dojdzie do zamiany. Pasy na fotelu pasażera to moja własna robota, sklejone 2 paski z wieczka od jogurtu z chropowatą powierzchnią + malutkie podkładki pod śrubki + trochę farby brązowej, srebrnej i cierpliwości. Co do spadochronu... widzieliście w Chargerze Dom'a z F7F spadochron? Bo ten 'Stang ma być w podobnym streetowym stylu. Choć pomysł intrygujący.... może jak będę kiedyś robił profesionalną dragową rakiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Ok. Skromny update. Przypomniało mi się, że kiedyś kupiłem zapinki do pasów Abera fototrawione. Odszukałem je. Można z nich zrobic pasy 4 i 6 pkt. oraz zwykłe pasy. Porównanie odlanych pasów z nowymi w trakcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 No no bro! Trzeba było cię nawiedzić żebyś sobie pogrzebał w szpargałach i tu taka niespodzianka Te twoje pasy będą wyglądać 100 razy lepiej Powodzonka bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Skończone w 95%pasy, zostało złożyc klamre. Napis V.T.C. w realu jest trochę wyraźniejszy na szczęście. I nowy "wiatrołap" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi