marioba Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Witam Szanownych forumowiczów. Jako że z wolnym czasem u mnie krucho, i nie mam czasu na nic nowego, pokazuję kolejnego gniota z mojej kolekcji. Möbelwagen Sd.Kfz.161/3 3.7cm FlaK 1:35 Tamiya. Modelik zrobiony ze dwa lata temu. Praktycznie z pudła. Tracki to chyba Dragon. Całość malowana akrylami Testorsa. Wykończenie to chińskie oleje i suche pastele. Zapraszam do oglądania i oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Ciemne fotki, ale model okazały.Ziemisty wash w gęsi (jasny z olei czy pasteli/pigmentu) i miodzio. Ładnie naniesione kamo ! p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Oleje doprawione pastelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Tych plam na tyle jest moim zdaniem nieco zbyt dużo i są zbyt gęste, ale poza tym jest klasa. Szczególnie fajne są obicia. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Plam jest akurat, może tak, w porównaniu do czego jest ich za dużo? marioba, bardzo możliwe - mało co widzę na nich..temu zwróciłem na to uwagę ;) Tak jest, jak fotki z kartonu idą. Każdy sobie wyobraża pojazd w jakiejś scenerii - to i kombinuje. Jakby stanął na jakimś bruku, to pewnie bym słowem nie wspomniał. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Takie jest tylko moje subiektywne odczucie. Jakby ktoś kapał tym olejem czy czymś tam innym po pancerzu. To nie jest czepianie, tylko opinia Jak już powiedziałem, model jest prima sort ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Witam! Problem mój polega na tym, że posiadam około 90 modeli. Stoją w dwóch witrynkach w jednym pokoiku o metrażu typowym dla Centrum Warszawy. Dlatego nie robię dioramek. Po prostu nie mam na nie miejsca. Może zrobię za jakiś czas jedną, na której będę stawiał wszystkie fotografowane pojazdy. Z braku czasu, na razie na to się nie zanosi. A te plamy na górnym pancerzu silnika to moja interpretacja rozlanego oleju silnikowego i śladów po nim. Cieszę się że model się podoba. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi