dr.Watson Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Witam oto prawie skończony mój pojazd. Prawie bo brakuje jeszcze lakieru mat, i anteny na którą czekam. Boczne ekrany zrobiłem jak to radziliście z puszki po piwie, nawet dobrym Modelarstwo ma jednak swoje plusy model musiałem okurzyć ponieważ drażniły mnie te świecące kalki, które spaprałem tym dennym płynem (wywaliłem go już wrrrr ) choć i tak widać że błyszczą ale już nie tak. pobrudziłem go pigmentami, obicia farbą akrylową, baza to olejna. Jestem Gotowy można mi Cisnąć Ps. to wiadro z tyłu wyleci, zamówiłem już metalowe. ps2. niektóre foty robiłem z lampą bł. ps3. ten krzyż z tyłu jeszcze okurzę, dop na fotach zobaczyłem że się błyszczy... a tak w ogóle, to dam potem inne foty z jednolitym tłem, jakoś dziwnie wyszły mi te foty... nie poznaję sam tego modelu..hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Te hełmy jakieś takie "strażackie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Witam! Podoba mi się. Jest czadowy i klimatyczny. Jedna sprawa, to chyba zasłoniłeś dodatkowym pancerzem wizjer kierowcy, albo tak fotografie są zrobione. Poza tym wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 ha ha ha faktycznie jak strażackie... ale tak na serio, to tak na fotach wyszły. Wizjer jest odsłonięty tam gdzie jest ta pojedyńcza gąska. Fota tak przekłamuje, ale wizjer jest ok. po prostu gąska nachodzi na maksa, na samą krawędź wizjera. ps. Dzięki za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 OK. Uspokoiłeś mnie z tym wizjerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 27 Maja 2010 Autor Share Napisano 27 Maja 2010 Mam prośbę chciałbym zrobić jakiś materiał, "ścierę" na lufie, ponieważ zauważyłem jakieś2 cm od wylotu takie wgłębienie, zdeformował mi się plastik od temperatury i chciałbym to właśnie zamaskować. Widziałem że inni robili że na lufie wisiała jakaś płachta, materiał, jakieśjej resztki, i moje pytanie brzmi jak to zrobić? z czego jest robione, by wyglądalo wiarygodnie? a może zamiast tego zrobić jakieś resztki siatki maskującej? krzaków? Doradźcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 chusteczka higieniczna nasączona wikolem. zanim położysz to na modelu, poeksperymentuj na kawałku ramki dla przykładu. Po wyschnięciu daje się to łatwo obrabiać i malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 27 Maja 2010 Autor Share Napisano 27 Maja 2010 dzięki, właśnie też znalazłem ciekawy post o robieniu siatki maskującej, teraz się zastanawiam co by lepiej na nim wyglądało. jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 to już kwestia gustu. poszperaj w necie z zdjeciami czołgów i zwróć uwage co tobie lepiej się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Albo pokrowiec z masy plastycznej(Miliput). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Dzięki za podpowiedzi, ale chyba zdecyduje się na zrobienie resztek siatki maskującej, owinę "lufkę" że niby resztki na niej zostały... Zrobiłem próby z chusteczką i wikolem, ładnie wyszło, ale tak myślę że co by szmata tam robiła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Witam ponownie, zrobiłem jednak siatkę maskującą, bandaż pomalowany na zielono brązowo i zioła wszystko to obwiązane na lufce przepraszam za jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Dzięki, dzięki. mi też się podoba. W rzeczywistości nawet aldniej wygląda, foty trochę nie wyszły. Ale fakt, jest Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 A oto zabawa z foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 fajne te "stare" fotki. jeszcze jakbyś wkomponował model w jakąś podstaweczkę lub w ostateczności zrobił kilka takich np. na piaszczystej drodze, to było by czadowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Zrobię, na pewno. W tygodniu będę działał w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi