Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ruszyłem następny model z motocykli - Norton Manx 500 ccm.

W latach 1949-1952 był w czołówce motocykli sportowych produkowanych w Wielkiej Brytanii.

Model produkowany przez Italerii był wcześniej w ofercie firmy Protar (zbankrutowali) czyli opracowanie form jest dość stare i niestety z tego powodu niezbyt dokładne. Napewno nie jest to model "na początek". Tym bardziej , że ilość elementów jest stosunkowo duża - przewidziane są ruchome zawieszenia (pracujące amortyzatory).

Pudełko:

th_pudelko.jpg

Przez ponad tydzień robiłem główny blok silnika:

th_silnik1.jpg th_silnik2.jpg th_silnik3.jpg

Dolna część silnika (mosiądz) czeka jeszcze na 2-3 warstwy farby.

Wszystko (za wyjątkiem 4 małych części metalizowanych fabrycznie) malowane pędzelkiem.

Miejsc łączenia nie szpachlowałem celowo bo i w oryginale nie był to jeden odlew.

Na razie tyle , aczkolwiek na dzień dzisiejszy zrobione jest więcej, tylko brak czasu na fotografowanie.

Napisano

No i bardzo się cieszę, żę startujesz z relacją.

Silniczek miód.

Pozdrawiam,

Przemek.

Napisano
Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna

Tym bardziej będziemy zaglądać do Twoich relacji z budowy Sam miałem ochotę skleić jakiś motorek typu Harley ale, że nie wyrabiam z truckami to narazie się wstrzymuję.

Napisano

No jasne ze bedziemy zagladac w twoja relacje z teg motorku

Napisano
Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna

No to zrób jakiś banner i rozpromujemy

Napisano

Praca posunęła się trochę do przodu. Jeszcze niekompletny zespół napędowy obsadzony w ramie. Rama czeka na doszlifowanie i malowanie.

th_ramaP.jpg th_ramaL.jpg

Tymczasem tyle :-)