Radzio65 Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Witam. Ruszyłem następny model z motocykli - Norton Manx 500 ccm. W latach 1949-1952 był w czołówce motocykli sportowych produkowanych w Wielkiej Brytanii. Model produkowany przez Italerii był wcześniej w ofercie firmy Protar (zbankrutowali) czyli opracowanie form jest dość stare i niestety z tego powodu niezbyt dokładne. Napewno nie jest to model "na początek". Tym bardziej , że ilość elementów jest stosunkowo duża - przewidziane są ruchome zawieszenia (pracujące amortyzatory). Pudełko: Przez ponad tydzień robiłem główny blok silnika: Dolna część silnika (mosiądz) czeka jeszcze na 2-3 warstwy farby. Wszystko (za wyjątkiem 4 małych części metalizowanych fabrycznie) malowane pędzelkiem. Miejsc łączenia nie szpachlowałem celowo bo i w oryginale nie był to jeden odlew. Na razie tyle , aczkolwiek na dzień dzisiejszy zrobione jest więcej, tylko brak czasu na fotografowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 No i bardzo się cieszę, żę startujesz z relacją. Silniczek miód. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 7 Lutego 2007 Autor Share Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna Tym bardziej będziemy zaglądać do Twoich relacji z budowy Sam miałem ochotę skleić jakiś motorek typu Harley ale, że nie wyrabiam z truckami to narazie się wstrzymuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 No jasne ze bedziemy zagladac w twoja relacje z teg motorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna No to zrób jakiś banner i rozpromujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Wygląd pierwsza klasa kolego Też się cieszę, że w końcu jakąś relację z budowy robisz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Praca posunęła się trochę do przodu. Jeszcze niekompletny zespół napędowy obsadzony w ramie. Rama czeka na doszlifowanie i malowanie. Tymczasem tyle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi