Radzio65 Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Witam. Ruszyłem następny model z motocykli - Norton Manx 500 ccm. W latach 1949-1952 był w czołówce motocykli sportowych produkowanych w Wielkiej Brytanii. Model produkowany przez Italerii był wcześniej w ofercie firmy Protar (zbankrutowali) czyli opracowanie form jest dość stare i niestety z tego powodu niezbyt dokładne. Napewno nie jest to model "na początek". Tym bardziej , że ilość elementów jest stosunkowo duża - przewidziane są ruchome zawieszenia (pracujące amortyzatory). Pudełko: Przez ponad tydzień robiłem główny blok silnika: Dolna część silnika (mosiądz) czeka jeszcze na 2-3 warstwy farby. Wszystko (za wyjątkiem 4 małych części metalizowanych fabrycznie) malowane pędzelkiem. Miejsc łączenia nie szpachlowałem celowo bo i w oryginale nie był to jeden odlew. Na razie tyle , aczkolwiek na dzień dzisiejszy zrobione jest więcej, tylko brak czasu na fotografowanie. Cytuj
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 No i bardzo się cieszę, żę startujesz z relacją. Silniczek miód. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj
Radzio65 Napisano 7 Lutego 2007 Autor Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna Cytuj
tornado Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna Tym bardziej będziemy zaglądać do Twoich relacji z budowy Sam miałem ochotę skleić jakiś motorek typu Harley ale, że nie wyrabiam z truckami to narazie się wstrzymuję. Cytuj
nynek Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 No jasne ze bedziemy zagladac w twoja relacje z teg motorku Cytuj
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ale niestety mam świadomość, że ta tematyka nie jest bardzo popularna No to zrób jakiś banner i rozpromujemy Cytuj
elefantes Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Wygląd pierwsza klasa kolego Też się cieszę, że w końcu jakąś relację z budowy robisz Pozdrawiam. Cytuj
Radzio65 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Napisano 12 Lutego 2007 Praca posunęła się trochę do przodu. Jeszcze niekompletny zespół napędowy obsadzony w ramie. Rama czeka na doszlifowanie i malowanie. Tymczasem tyle :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi