Kosynier Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Zaczęty w ubiegłym roku, poniżej kilka fotek z poszczególnych etapów budowy: Podkład Chaos Black Kolorek Panzer Grey Model został pokryty sidoluksem, później poszły kalkomanie (cudowna jest ta chemia) i kolejna warstwa sidoluksu. Następny był czarny wash i na całość matowy lakier bezbarwny pactry. Wieża jest tylko lekko osadzona dlatego troszkę odstaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knightrider Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Sido aż tak zmienia kolor lakieru??? Bo jeszcze nie używałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted May 30, 2010 Author Share Posted May 30, 2010 Sido nie zmienia koloru, ostatnie fotki robiłem nowym aparatem, i jeszcze nie wypracowałem metody. Dodatkowo była płukanka z czarnego która troszkę przyciemniła model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Po długiej przerwie czas na kontynuację. Model został przykurzony suchymi pastelami. Jeszce okopcenie wydechu i w sumie gotowy. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Jakoś dziwnie pusto wygląda przód. Taka uroda pojazdu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Bardzo fajny podoba mi się. Ładne zakurzenie, tylko te kmy jakoś tak plastikowo wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Jakoś dziwnie pusto wygląda przód. Taka uroda pojazdu? W większości modeli tu z przodu jest kawałek zapasowej gąsienicy. I ta przednia klapa również powinna posiadać nity, czyż nie? Mi tu brakuje większej ilości syfku, takie moje zboczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted October 6, 2010 Author Share Posted October 6, 2010 Na przednim pancerzu są śruby tylko słabo widoczne. Próbowałem je podkreślić punktowym washem, ale jakoś to nie wychodziło tak jak chciałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Ciekawy model ładnie się prezentuję, na przedniej płycie zawieś line albo łańcuch, doda smaczku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 tylko te kmy jakoś tak plastikowo wyglądają. Model bardzo ładnie prezentuje się, ale ... faktycznie zgadzam się co do przodu i tych lufek MG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosynier Posted October 7, 2010 Author Share Posted October 7, 2010 Coś wykombinuję z tym pustym przodem. Co du KM'ów to malowałem je metalizerem, jednak coś jeszcze muszę z nimi pokombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts