velvet_1986 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Witam, Po dłuższych zastanowieniach i przemyśleniach nad tym czy wystawić swój model na forum doszedłem do wniosku że Wam go pokaże. Przedstawiam Volvo FH-16 Italeri w skali 1:24. Jest to moja pierwsza ciężarówka jaką złożyłem. Wydaje mi sie ze jak na pierwszy raz nie jest najgorzej :-P Czekam na komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Jak na 1 model to naprawdę nie jest źle,model przyjemny dla oka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Bardzo dobrze wykonany, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Cześć .Model jest OK wykonany jak na 1 raz.Ja sam miałem dylemat czy pokazać.Na tym forum każda praca jaką sie wkłada wykonanie modelu jest doceniana.Czekam na kolejne Kolego prace .Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Fajny model Błędów nie widać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Wielkie dzięki za komentarze Następne modele oczywiście że będą, fotki będę systematycznie dodawał. Aktualnie na tapecie jest MACK Superliner Italeri No 3820 w skali 1:24. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Wygląda na czysto złożony, jedyne co widać to tylne światła. Pomalowałeś je nieprzezroczystymi farbkami i chyba zupełnie się przy tym pogubiłeś. Tu link do pierwszego volvo jakiego znalazłem. http://www.nippon-autos.com/photos/trucks/volvo_FH12_tractor_trailer_head_4X2_single_diff_head_420ps_high_roof_sleeper_cab_truck_pix.jpg Trochę śladów eksploatacji następnym razem poproszę, okopcony wydech, kurz na kołach. A co do Macka jak się okazuje opracowanie ma sporo błędów, życzę powodzenia. Edit, tylne piasty są też za długie z tego, co mogę porównać ze zdjęciem. Ale to chyba częsty błąd Italeri, niestety takie modele nam daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Tak rzeczywiście lampy są pomalowane nieprzezroczystymi farbkami, znalazłem kiedyś model volvo fh na stronie modelwork i brzydko mówiąc skopiowałem malowanie dlatego są inaczej pomalowane niż oryginał. Obiecuje następnym razem się poprawić. Dziękuje za komentarze:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Cześć Wszystkim, aktualizacja forum po dłuższej nieobecności :-P Skończyłem mój następny model i postanowiłem Wam go pokazać. Zrobiłem również małe poprawki przy moim Volvo:) Dorobiłem uszczelki w okół szyb, dodałem węże powietrza do naczepy, gaśnicę. A oto naczepa którą niedawno skończyłem. Nie jest podłączona wężami do ciągnika ponieważ do Volvo przyjdzie firanka PEGASUS. Przyznaje się bez bicia, że nie ma jeszcze lamp przy naczepie. Niestety stwierdziłem dzisiaj, że wyglądają ohydnie i muszę je pomalować na nowo. Ale uzupełnię to już nie długo:-P Niestety imitacja piasku na naczepie jest trochę ciężka i siłownik nie jest w stanie utrzymać wanny w górze. Na razie pomaga mu w tym patyczek ale może jeszcze pomyśle na wykonaniem własnego siłownika który utrzyma wanne:-D No i to by było na tyle jak na razie. Oglądajcie i piszcie co myślicie:-D Mam nadzieje, że najgorzej to nie wygląda w waszych oczach :-) Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blend Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Jak na moje jeszcze niedoświadczone oko wszystko jest ok Sam się przymierzam do kupna tej naczepy żeby podczepić pod Scanie 144 którą sklejam Na naczepę dałbym taki fartuch jak ma JarekS w swojej kontenerówce http://i142.photobucket.com/albums/r116/JarekStypa/Modelarstwo/05%20Kontener/IMG_7393.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Blend ja chce zrobić też taki fartuch przy mojej firance bo oryginalny mi sie nie podoba:-P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Ładnie i czysto wykonane Imitacje piachu zawsze można zrobić ze styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Imitacja piachu jest zrobiona z gąbki do kwiatów. Wyciąłem gąbkę i na to posypałem imitacją piasku ale mimo wszystko jest ciężka :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Cześć Modelarze :-D Chciałem Wam pokazać moje następne poczynania modelarskie w prawdzie jeszcze nie ukończone ale już nie długo. Wiecej fotek będzie po ukończeniu:). Poniżej przedstawiam Wam ciężarówkę MACK Superliner ze zmienionym slipperem: A tutaj poniżej przedstawiam naczepę firankę która będzie w zestawie z moim pierwszym zaprezentowanym Volvo FH16, będzie pomalowana w tym samym kolorze co ciągnik:-P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Po długim czasie siedzenia przy moim kolejnym modelu przyszedł dzisiaj dzień w którym go ukończyłem :-) Przedstawiam Wam Scanie R144L Italeri No.743 A tak wygląda cały gotowy zestaw :-) Wanna którą kiedyś już pokazywałem będzie podczepiona właśnie pod Scanie. Czekam na komentarze :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Co tu komentować ładnie i czysto sklejony, choć niektóre fotki nadają się do poprawy. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniul35 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Scania sklejona świetnie. W odróżnieniu od innych pseudo modelarzy ty modele sklejasz świetnie. Jest wiele tak zwanych modelarzy którzy sklejają na odwal się. Nie malują świateł a elementy odstają i wszędzie widać klej. U ciebie jest inaczej. Widać że poświęcasz temu dużo czasu i traktujesz na poważnie. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Nie podoba mi sie jedna rzecz w Twojej Scanii - lusterka pomalowales na czarny mat, a reszte czarnych elementow jak zderzak, fragmenty atrapy, nadkola czy owiewki miedzyosiowe, juz na polysk. Z tego co pamietam to Scanie 4 seryjnie mialy te elementy w czarnym macie, bo po prostu byl to "goly" plastik. Jezeli robisz fabryczna wersje to powinienes to wykonac poprawnie, bo inaczej bedzie to wygladac nieco zabawkowo. Poza tym, jezeli to jest Twoj jeden z pierwszych modeli to jest on jak najbardziej na poziomie, widac ze z czasem sie przykladasz do tego co robisz i tak trzymaj. Scanka jest czysto i schludnie sklejona, lakier dobrze nalozony. Mimo tego co Ci napisalem powyzej model zasluguje na uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 To ja poerwszy. Ładnie Ci wyszła, ale zapytam czy zakleiłeś budę czy nie zrobiłeś zdjęć silnika? Edit: kolega Tomek mnię ulrzedził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Widać że poświęcasz temu dużo czasu i traktujesz na poważnie. Gratuluję No trochę czasu poświęciłem bo sklejałem tą scanie dobry rok:-) tomeka6 nie sugerowałęm się zbytnio konkretnym oryginałem, robiłem to po swojemu. Ale nie powiem będe pamiętał następnym razem i poprawie swoje błędy u4an nie skleiłem budy, zrobiłem zdjęcie ale za ciemne wyszło musze zrobić nowe i wtedy wstawie na forum :-) Dzięki za ocene następnym razem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre33 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Czyściutka robota Powolutku ładna kolekcja Tobie rośnie , podoba mi sie to volvo sam też akurat takie składam , może na wiosnę dokończę . Powodzenia w dalszych projektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 Dzięki andre33 :-) A co do volvo to też je długo składałem, mam jeszcze dwa takie czekające na sklejenie ale prawdopodobnie 6x4 będą :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi