subaroman Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Kolejna odslona modelu Peugeota 206 WRC, tym razem w barwach naszego rajdowego weterana - Leszka Kuzaja. Baza modelu jest zestaw Tamiyi, kalki i felgi zakupilem w sklepie modelarskim jednego z czlonkow forum (jakosc bardzo dobra, polecam ). Modelik powstal w zasadzie prosto z pudla, bez dodatkow i upiekszen. Kasta zostala pomalowana lakierem z palety Peugeota - platinium silver, pozniej pokryta lakierem bezbarwnym i przepolerowana. Modelik, mimo ze brakuje mu troszke do idealu, prezentuje sie wysmienicie i jest doskonalym uzupelnieniem kolekcji rajdowek w naszych rodzimych, polskich barwach!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Nie lubie Kuzaja,ale ten model mi się wyjątkowo podoba. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Zaczniesz pisać używając przecinków i kropek ? Upominam Cię już któryś raz, a Ty dalej myślisz, że forum to GG Sam model cudo ! Bardzo szczegółowy, fajny połysk na lakierze, linie podziału zapuszczone oraz bardzo ładnie nałożone kalki. Do tego dochodzą ciekawie zaaranżowane fotki i model wygląda jak w skali 1:1 złapany na jakimś OESie. Uwielbiam WRC z tamtych lat - to już nie to samo co teraz. Zrobiłeś mi "prezent" tym Peugeotem Piękna robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Kolejny ciekawy rajdowiec na forum Bardzo ładnie wygląda lakier, a zapuszczone linie nie odznaczają się aż tak mocno, co nie czyni ich sztucznymi. Tylko kalkomanie na drzwiach mogłyby wyglądać nieco lepiej. Poza tym jest całkiem fajnie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Świetne uzupełnienie Twojej wspaniałej kolekcji , Peugeocik prezentuje się całkiem nieźle, chociaż hamulce wyglądają jakoś średnio no i nie wiem czy przyklejanie naklejki na siatce wlotu było dobrym pomysłem Możesz napisać gdzie dokładnie kupiłeś te naklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekg Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Świetne wykonanie! Brakuje mi napisów na oponach i zapinek fototrawionych. Zaślepki w zderzaku Kuzaja były już z nowszych wersji Puga. Czy zużyłeś jeden zestaw kalek czy nakładałeś podwójnie? Chodzi mi o to czy kalki nie przebijają. Szczególnie białe i czerwone elementy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 Brakuje mi napisów na oponach i zapinek fototrawionych. Zaślepki w zderzaku Kuzaja były już z nowszych wersji Puga. Czy zużyłeś jeden zestaw kalek czy nakładałeś podwójnie? Chodzi mi o to czy kalki nie przebijają. Szczególnie białe i czerwone elementy. Zapinki beda, musze zakupic tylko blaszki. Jezeli chodzi o kola i ich oklejenie, to zestaw kalek, ktore uzylem, chyba nie przewidywal zadnych napisow na ww. elementach (instrukcje oklejania zgubilem, zanim model ukonczylem, wiec pewien nie jestem...). Zdjec, zeby sprawdzic, co i jak, nie znalazlem, widocznie slabo szukalem... . Jezeli posiadasz jakas fotke z tego rajdu, to zapas naklejek mam duzy, uzupelnie braki!!! Zderzak faktycznie powinien byc inny. Zauwazylem to dopiero podczas oklejania kasty, wiec na zmiany bylo ciut pozno . Niestety, Tamiya nie robi Peugeota w takiej specyfikacji, zderzak trzeba przerabiac. Ale ten detal, na szczescie, az tak nie razi. Co do kalek, to uzylem dwoch kpl., bo kaleczki ciut przeswitywaly, szczegolne kolor czerwony i bialy. W zasadzie nie byl to wielki problem, ale poniewaz mialem mozliwosc, to uzylem obu zestawow, zeby zadowolenie bylo wieksze Możesz napisać gdzie dokładnie kupiłeś te naklejki Kalki zakupilem w sklepie modelarskim "Model Factory Zone". W ofercie maja wiele zestawow na polskie rajdowki, czego na rynku modelarskim ciagle jest malo... Jezeli chodzi o jakosc, to moge smialo polecic . Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuJoN Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Model prezentuje się naprawdę extra. Pogratulować budowy:) Kiedy coś nowego z polskich rajdówek? Jezeli chodzi o kola i ich oklejenie, to zestaw kalek, ktore uzylem, chyba nie przewidywal zadnych napisow na ww. elementach (instrukcje oklejania zgubilem, zanim model ukonczylem, wiec pewien nie jestem...). Już wyjaśniam. Napisów na felgach w oryginale nie było. Felga była cała biała. Natomiast na oponie powinien być napis Michelin z zestawy Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Piękny model. Jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Już nas przyzwyczaiłeś - ładnie, czysto i schludnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Model czyściutko wykonany i bez jak najmniejszych zastrzeżeń. Fajnie że wykonałeś auto za którego kierownicą zasiadał Polski kierowca Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi