n4S Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Witam! Niedawno ukończyłem mój drugi model w skali 1:48. Model praktycznie bez żadnych dodatków, tylko to coś na lufie .. . Zresztą sami obejrzyjcie. Proszę o oceny i ewentualnie kilka wskazówek. Zacznę od zdjęcia, które wcześniej przerobiłem troche photoscape'em (podobnym do photoshope'a, tylko że kompletnie darmowym programikiem do obróbki zdjęć). Oraz kilka następnych: . Wiem, że lufa czołgu nie jest przedziurawiona, ale to się da zrobić potem. Muszę sobie kupić jakieś wiertełka, lub po prostu użyć podgrzanej igły . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dla mnie Bomba. Z każdym modelem coraz lepiej. Nie znam sięna zimowym kamo, ale moim zdaniem "więcej białego" bo ten już taki brudny:) a może to wina zdjęć... nie wiem... ale wiem że podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Niestety kamuflaż jak i jakość zdjęć nie pozwala się wypowiedzieć na temat zastosowanych technik itd. Dla mnie wygląda on bardziej jakby nie miał kamuflażu zimowego a stał przez 5 lat na Syberii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mnie to przypomina trochę taj jakby stał przez parę lat w morzu Martwym i zarósł solą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dobra lepiej niech mu ktoś napisze, jak wykonać ładnie porządny kamuflaż zimowy itp, udzieli jakiegoś instruktażu młodszemu koledze Ja nie doradzę bo nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4S Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mam dziwne wrażenie, że zamiast kilku wskazówek i ocen każdy pisze co sobie wyobraża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dla mnie Bomba. Dla mnie też, ale już po eksplozji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mam dziwne wrażenie, że zamiast kilku wskazówek i ocen każdy pisze co sobie wyobraża.. Taki urok for dyskusyjnych . Z chęcią bym doradził, ale kompletnie nie znam się na zimowych kamuflażach. Poszukaj tu w galerii - ktoś właśnie robił teciaka w zimowym kamuflażu. Popytaj co i jak i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 A mi się średnio model podoba. Wg mnie za dużo tego wszystkiego na czołgu i jakby to powiedzieć: "za mało czołgu w czołgu". Model jak widzę dobrze jest sklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Tu jest jak wykonać zimowe kamo http://www.youtube.com/watch?v=sD35oS4ce90&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Pod warstwą farby, albo innego specyfiku, bo zdjęcia nie pozwalają określić czym był malowany, zatraciłeś wszelkie detale. Wygląda, jakby był czymś pozalepiany, jakąś pastą do zębów (np. spójrz sobie na rury wydechowe). Musisz poprawić też zdjęcia, bo nie pozwalają na pełną ocenę modelu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4S Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Witam, i dziękuje Darku. Niestety nie mam aerografu i kamo robiłem metodą jaką wcześniej znalazłem w necie (lakier i farbki). Co do zdjęć następnym razem postaram się o lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Jak mogę to pomogę , ja nie mając aero maluję model pactrą daje cienką warstwę , cieniuję metodą suchego pędzla teraz są gotowe zestawy farb czy inne pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi