B-Boy Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Wrzeszczcie zabieram się za model BAC, Aerospatiale Concorde - Airfix 1:72, poniżej prezentuję In-Box. Następne zdjęcia z budowy będą w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 kadlub jest laczony na srubki w jakims miejscu? slyszalem o tekiam rozwiazaniu w modelach trumpetera, ale airfix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Giulio Niewiadomski Nie ta śrubka nie jest do kadłuba tylko do stojaka do samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 aha, rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Gulio , chyba mówisz o 'seryjnym' dociążeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 1:72 ? to jakie to wielkie jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Długość samolotu : skala ? 62m : 72 = 86cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 b.aleksandrowicz Tak on ma 86 cm długości. Zastanawiam się nad złożeniem całej floty Concorde w barwach British Airways czyli 7 samolotów Concorde w tej skali. Ale to jeszcze plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) DEL Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Fotki miały być w poniedziałek i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Jeśli faktycznie chcesz robić całą flotę, to pomyśl o fikcyjnym Bombcordzie Przy prędkości 2M, 20.000m pułapu i zasięgu transoceanicznym miałby szanse zostać całkiem niezłym nosicielem uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Fotki miały być w poniedziałek i co ? Jednak będą jutro bo jeszcze do mnie nie dotarła szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Gulio , chyba mówisz o 'seryjnym' dociążeniu ? nie, trumpeter proponuje lczenie kadlubow duzych modeli np su-27 1:32 w niektorych miejscach, bo klej sm nie wytrzyma takich obciazen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-Boy Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Dzisiaj na godzinę 14.20 złożyłem stojak i pomalowałem silniki na kolor 53 humbrol-a. Następne zdjęcia będą wieczorem. To jest pierwsza warstwa farby ale będę malował jeszcze drugą warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Są jakieś postępy w budowie modelu ? Niedługo ruszam z budową tego samego modelu (właśnie czekam na paczkę), to może podpowiesz na co trzeba uważać. Na zagranicznych forach obserwowałem kilka relacji i z tego co zauważyłem praktycznie w każdym zestawie ogon nie pasował do kadłuba, a jak to wygląda u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 chyba niestety nie ma postepow, a model mnie tez bardzo interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi