kamit Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Postanowiłem i ja dołączyć do grona projektu grupowego pt. "Tuning". Będąc dzisiaj w sklepie modelarskim zastanawiałem się co wziąć na warsztat. Padło na Imprezę STI z Fujimi z bajerem "GTW Wing". Myślę, że projekt będzie ewoluował a auto ma nawiązywać do "ulicznych wyścigówek" niekoniecznie drifterskich, bardziej do Sprintów pomiędzy kolejnymi światłami jak i do zabawy jazdy bokami gdyż to w końcu auto "odpychające się" czterema kołami Na pewno zmianie ulegną koła, auto zostanie obniżone, jakieś fajne malowanie z "listą płac" oczywiście, tylny spoiler który jest w zestawie z ewentualnymi poprawkami, może dodatkowe lotki, wlot na dachu, ingerencja we wnętrze - może rajdowe kubełki, wywalona tylna kanapa, sportowa kierownica, szelkowe pasy... Nad klatką się zastanowię To tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Ciekawy projekt się zapowiada.. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Mógłbyś wrzucić foty z tylnym skrzydłem tego Subaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2010 Spoiler jeszcze nie złożony wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Dzięki za zdjęcia, mi samemu taki spojler by się przydał Próbowałem sam coś waloryzować, ale niestety się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Ostatnia prawdziwa buda Imprezy , chociaż próbują to teraz naprawić, ale wracając do tematu - model ciekawy, plany również, również bym zrezygnował z drifterskiego WRXa na rzecz "ćwiartki" , powiedz jaki kolor chcesz wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 Właśnie cały czas o tym myślę... myślałem o połączeniu dwóch kolorów: biały z błękitnym, grafitowy z Mica Blue, może czerwony z czarnymi winylami... Macie jakiś pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Może srebrny z pomarańczowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Albo czarny matt oraz pomarańczowy gloss. Mój kumpel ma tak rajdówkę pomalowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 A może zaadoptowałbyś pod Subarynę takie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Co to za autko?? Z boku i tylne światła to troszkę jak navara , ale znaczek suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 To Suzuki Equator Ale chodziło mi o samo malowanie bo jest ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Mój tata ma navarę i stwierdziliśmy że, w tym suzuki jest zmieniony: przedni zderzak grill światła i troszkę maska Zgadzasz się ze mną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Myślałem o podobnym malowaniu do tego tylko w innym zestawieniu kolorystycznym zdjęcie pochodzi ze scoobyblog.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 No to Imprezy rosną w siłę, mamy kolejną Co do wyboru malowania jestem za wersją kolegi Kamita Życze powodzenia i czekam na postępy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2010 Dzisiaj dojechały "buty" do Imprezki Nad kolorem jeszcze się zastanowię, zależne jest to od zestawienia kolorów karoserii... W grę wchodzi biały (z niebieskimi nakrętkami śrub), chrom, złoty lub czarny matowy... Ale to się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damex Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Felgi piękne. Co do koloru to ja bym go widział w czarnym macie z pomarańczowymi elementami lub wzorami i felgi pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Felgi chyba specjalnie stworzone do Imprezy Moje ulubione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Dzisiaj zacząłem delikatnie od polakierowania podwozia Kolor to docelowy dla całej karoserii - TS-58 - Pearl Light Blue. Koncepcja malowania też już jest choć jeszcze w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Korzystając z wolnego dnia przysiadłem ponownie do Imprezy Zająłem się składaniem przedniego zawieszenia. Postanowiłem, że zmienię przedni układ hamulcowy na większy Alcon pochodzący z Mitsubishi Lancera Evo VI w wersji asfaltowej. Wykorzystałem tutaj elementy Abera. Sprężyny skróciłem o jeden zwój by autko delikatnie zbliżyło się do asfaltu W międzyczasie postanowiłem zwizualizować wygląd Imprezki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Co to za kolorek na wale??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Fajne oklejenie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Co to za kolorek na wale??? Titanium Silver - X-32 z Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Malowanko rzeczywiście całkiem nieźle się prezentuje Możesz napisać jak zabezpieczasz drukowane kalkomanię przed nałożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Malowanko rzeczywiście całkiem nieźle się prezentuje Możesz napisać jak zabezpieczasz drukowane kalkomanię przed nałożeniem. Przy druku laserowym nie musisz zabezpieczać druku!!! Po prostu po wydrukowaniu możesz od razu nakładać kalkę na model I mała aktualka: Jeszcze parę elementów i przednie zawieszenie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi