mattur Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Witam, Potrzebuje nazw/numerów kolorków do tych rakiet. Maluję Humbrolem, rakiety będą na pokładzie F-15E Chodzi mi o uzyskanie takich efektów: Prośba o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariano86 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Jesli nie malujesz aerografem to odpuść sobie humbrole jakość tych farb pozostawia wiele do życzenia Ja stosuje je tylko do aerografu. Ale może koledzy maja inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Szary to standardowo FS 36375. Sam użyłem gunze C 308 który wiernie oddaje ten kolor. Miałem też odpowiednik humbrola czyli kolor 127, ale z tej farby jestem mniej zadowolony. Dziwny odcień moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Jesli nie malujesz aerografem to odpuść sobie humbrole jakość tych farb pozostawia wiele do życzenia Ja stosuje je tylko do aerografu. Ale może koledzy maja inne zdanie Potwierdzam ! Odpuść Humbrola, już lepsza jest Pactra i Testors, ale najwyższa jakość to Tamiya i Gunze - w takiej kolejności. Nie baw się pędzlem z Lifecolor-ami, trudno kryją. Potwierdzam, to co napisał young poniżej - Pociski malowane są standardowymi farbami kamuflażowymi, czyli FS-y. Ja użyłbym "Ghost Grey" Testorsa, najlepiej jego odpowiedniki Tamiyi lub Gunze. Pozdrawiam. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattur Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Cały model będzie pomalowany pędzelkiem. Niestety na razie brak aero Gunzee nie malowałem. Czym się różnią farby C od H ? Znacie jakieś dobre sklepy gdzie mogę kupić farby Tamiya i Guznee (internetowe lub na terenie Warszawy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Cały model będzie pomalowany pędzelkiem. Niestety na razie brak aero Gunzee nie malowałem. Czym się różnią farby C od H ? Znacie jakieś dobre sklepy gdzie mogę kupić farby Tamiya i Guznee (internetowe lub na terenie Warszawy?) Witaj ! Zobacz na Allegro. Niedawno przyszła do Polski dostawa Tamiyi i Gunze. Gunze ma na pewno, mój kolega z Żywca, Piotrek, nick na Allegro - Herni3. Pozdrawiam. Paweł P.S. Różnice Gunze H vr. C, to skład farby - ftalowa ( jak Humbrol ) C i akrylowa H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Cały model będzie pomalowany pędzelkiem. Niestety na razie brak aero Gunzee nie malowałem. Czym się różnią farby C od H ? Znacie jakieś dobre sklepy gdzie mogę kupić farby Tamiya i Guznee (internetowe lub na terenie Warszawy?) Jeśli wolisz sklepy stacjonarne to w Warszawie Tamiyiowe farbki kupisz w Martoli, na Dzielnej (na przeciwko Pawiaka) i w Tora-Tora-Tora a Gunze chyba także w Martoli, na pewno w Jadarze (tylko "H") i w Tora-Tora-Tora ("H" oraz "C"). Gunze "C" bardziej śmierdzą a "H" szybciej wysychają (jak to akryle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattur Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dzięki. Jeszcze kilka pytań: - na AIM-120 - jaki odcień niebieskiego powinien być (chodzi o niebieskie paski)? podobne pytanie dotyczące AIM-9 - jaki odcień powinny mieć żółte paski?, te brązowe to chyba redbrown ? - silniki przy dyszach wyglądają na kolor srerby/aluminium metalizer ale nie jestem pewien. Jakiego koloru użyć? fotka poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 P.S. Różnice Gunze H vr. C, to skład farby - ftalowa ( jak Humbrol ) C i akrylowa H Zarówno C i H to są farby akrylowe. Różnica to zastosowany rozpuszczalnik - w H - woda, w C - rozpuszczalnik organiczny. Farby te bardzo dobrze współpracują z aerografem. Z pędzla nie udało mi się ich dobrze położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi