Krzysztof Salwiczek Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, To (mam nadzieję) będzie szybki, bezstresowy, wakacyjny projekcik. Bez blaszek, żywic, przeróbek i doróbek. Czyli to czego mi teraz potrzeba. Malowanie będzie na 90% jednobarwne Dunkelgelb. Pudełko: I to co powycinałem z ramek, w większości złożone na sucho: Uporałem się jako tako z balansem bieli. Teraz muszę popracować nad ostrością zdjęć bo w kolejnych etapach będzie ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Fajne Ale lepsze będzie trójbarwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Mały postęp ale zawsze: Fotele, plandeka, koła, wszystko poskładane na sucho i częściowo psiknięte podkładem przed malowaniem. Resztę części czyli łopata, wiosło, śruba, doklejona będzie po złożeniu na gotowo połówek kadłuba. A co malowania to jeszcze zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Bardzo fajny pojazd. Będę często zaglądał i podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Pierwsze malowanie wnętrza Dunkelgelbem Lifecolor. Teraz pomalować fotele, gałki, lekko podbrudzić i można zamknąć kadłub. Co robicie że wychodzą Wam takie fajne opony? Czarny ale potem co? Pigmenty? Zwłaszcza Gościu zachwycił mnie ostatnio gumowymi elementami gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Nie maluj na czarno, tylko ciemnoszarym. A później pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 No ładnie ładnie Maluj i klei dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Maluję, póki co od nowa kółka bo nie podobały mi się po pomalowaniu opon i trafiły do zmywacza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 A tymczasem: I ciągle męczę się z oponami. Muszę od nich odpocząć, zamknąć kadłub i zamaskować środek przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Lipca 2010 Autor Share Napisano 17 Lipca 2010 Malutki postęp, podkład na bryłę i detale które będą doklejane później: Zaczynam poważnie myśleć o malowaniu trójbarwnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi