Krzysztof Salwiczek Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Witam, To (mam nadzieję) będzie szybki, bezstresowy, wakacyjny projekcik. Bez blaszek, żywic, przeróbek i doróbek. Czyli to czego mi teraz potrzeba. Malowanie będzie na 90% jednobarwne Dunkelgelb. Pudełko: I to co powycinałem z ramek, w większości złożone na sucho: Uporałem się jako tako z balansem bieli. Teraz muszę popracować nad ostrością zdjęć bo w kolejnych etapach będzie ważna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Fajne Ale lepsze będzie trójbarwne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 Mały postęp ale zawsze: Fotele, plandeka, koła, wszystko poskładane na sucho i częściowo psiknięte podkładem przed malowaniem. Resztę części czyli łopata, wiosło, śruba, doklejona będzie po złożeniu na gotowo połówek kadłuba. A co malowania to jeszcze zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Bardzo fajny pojazd. Będę często zaglądał i podpatrywał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 Pierwsze malowanie wnętrza Dunkelgelbem Lifecolor. Teraz pomalować fotele, gałki, lekko podbrudzić i można zamknąć kadłub. Co robicie że wychodzą Wam takie fajne opony? Czarny ale potem co? Pigmenty? Zwłaszcza Gościu zachwycił mnie ostatnio gumowymi elementami gąsienic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Nie maluj na czarno, tylko ciemnoszarym. A później pigmenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 No ładnie ładnie Maluj i klei dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 Maluję, póki co od nowa kółka bo nie podobały mi się po pomalowaniu opon i trafiły do zmywacza ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 A tymczasem: I ciągle męczę się z oponami. Muszę od nich odpocząć, zamknąć kadłub i zamaskować środek przed malowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Malutki postęp, podkład na bryłę i detale które będą doklejane później: Zaczynam poważnie myśleć o malowaniu trójbarwnym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts