Krzysztof Salwiczek Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, To (mam nadzieję) będzie szybki, bezstresowy, wakacyjny projekcik. Bez blaszek, żywic, przeróbek i doróbek. Czyli to czego mi teraz potrzeba. Malowanie będzie na 90% jednobarwne Dunkelgelb. Pudełko: I to co powycinałem z ramek, w większości złożone na sucho: Uporałem się jako tako z balansem bieli. Teraz muszę popracować nad ostrością zdjęć bo w kolejnych etapach będzie ważna. Cytuj
skwercio Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Fajne Ale lepsze będzie trójbarwne... Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 1 Lipca 2010 Autor Napisano 1 Lipca 2010 Mały postęp ale zawsze: Fotele, plandeka, koła, wszystko poskładane na sucho i częściowo psiknięte podkładem przed malowaniem. Resztę części czyli łopata, wiosło, śruba, doklejona będzie po złożeniu na gotowo połówek kadłuba. A co malowania to jeszcze zobaczymy. Cytuj
Kacperek315 Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 Bardzo fajny pojazd. Będę często zaglądał i podpatrywał. Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 2 Lipca 2010 Autor Napisano 2 Lipca 2010 Pierwsze malowanie wnętrza Dunkelgelbem Lifecolor. Teraz pomalować fotele, gałki, lekko podbrudzić i można zamknąć kadłub. Co robicie że wychodzą Wam takie fajne opony? Czarny ale potem co? Pigmenty? Zwłaszcza Gościu zachwycił mnie ostatnio gumowymi elementami gąsienic. Cytuj
mart72 Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Nie maluj na czarno, tylko ciemnoszarym. A później pigmenty. Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Maluję, póki co od nowa kółka bo nie podobały mi się po pomalowaniu opon i trafiły do zmywacza ;) Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 A tymczasem: I ciągle męczę się z oponami. Muszę od nich odpocząć, zamknąć kadłub i zamaskować środek przed malowaniem. Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 Malutki postęp, podkład na bryłę i detale które będą doklejane później: Zaczynam poważnie myśleć o malowaniu trójbarwnym... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi