P@wel Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Witam. Pora na drugiego Benka w moim wykonaniu. Tym razem trochę większego. Jakiś czas temu skleiłem skrzydła i kadłub a obecnie męczę silniki. Zaszpachlowałem otwory na okna - wszystkie będą w postaci kalkomanii. Oryginał: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darles92 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Witam, też posiadam ten model, wiec, jeśli pozwolisz to zasiądę w pierwszym rzędzie i będę obserwował (i czerpał inspiracje oraz uwagi i pomoce dotyczące modelu) postęp prac i próbował je naśladować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 darles92 siadam obok Ciebie Obecnie też takiego tworzę tyle , że w malowaniu KLM. I tam nie ma kalki na kokpit A jak w Twoim? Poproszę więcej fotek bo dla mnie Boeing 737-800 to najładniejszy samolot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darles92 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Mój nie posiada żadnych kalkomanii, bo to stary model z odzysku, nawet pudełka nie ma. Robię go od podstaw i raczej z mocno wybrakowanych (także uszkodzonych) części. Polecam zobaczyć... http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=20801 PS Jeśli ktoś ma zbędny komplet kalkomanii to był bym nimi zainteresowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Z tego co widziałem na zdjęciu arkusza kalek z modelu 4202 to jest kalka na kokpit a w modelu KLM'u jej nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darles92 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Model KLM jest starszy, o ile pamiętam model KLM nie ma wingletów? Chyba dopiero w tym nowym AirBerlin/SobelAir pojawia się kalkomania przedniego oszklenia kokpitu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 Wydaje mi się , że wypraski są te same bo posiadają winglety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts