menago Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Ukończyłem studia, a w między czasie i kolejny model. Kiedyś na pakę wrzucę jakieś bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Ładniutki. Szkoda, że nie w polskich barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzgwrzd Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam, chciałem cie zapytac menago jak zrobiłeś brudzenie szyb tj. taki ślad pozostawiony po wycieraczkach i brud dookoła. Domyślam się że jest to po prostu wycięta w odpowiedni kształt taśma maskująca np. Tamiya, ale bardziej ciekawi mnie czy brud na szybach to jest pigment sam, z jakimś utrwalaczem chemicznym a moze farba natryśnieta aerografem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Do modelu miałem zestaw blach Edka do ciągnika Chevroleta. Były tam maski do szyb umożliwiające właśnie takie brudzenie. Po naklejeniu masek szyby psiknąłem matowym lakierem i na to nałożyłem utarte pastele. Trzymają się świetnie bez żadnych utrwalaczy, umyślne wytarcie nie było nawet łatwe. Na bocznych szybach nie było lakieru matowego, a pastele również dobrze się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 dobra robota!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 fajny ten cudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Świetny, bardzo mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi