Wojtek B. Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Witam. I ja się przyłączam do zabawy. Na pierwszy ogień idą figurki żołnierzy naszych zachodnich sąsiadów. Na początku IN BOX zestawu Trumpetera; Pudełko; Kalkomanie Ramki; I uzbrojenie Na razie tyle, pracę zacznę jak najszybciej, figurki zamierzam podstawić na małej dioramce, która będzie przedstawiać górzystą ścieżkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasb13 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Czy po zmianie uzbrojenia figurki nadadzą się na polski kontyngent w afganistanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 chyba ale Mp7 to można wsiąść za Glauberyt czy jakoś tak.I jeszcze niemiecka flaga i chyba ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 chyba ale Mp7 to można wsiąść za Glauberyt czy jakoś tak To wsiąść iść się doucz pisać i formułować myśli w naszym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Chodziło mi o to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_maszynowy_PM-84_Glauberyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Nie nadadzą. Z tym wyposażeniem nie widziałem żadnego Polaka. ludlego.mil wziąć a nie wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowas Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 I jak projekt? Figurki dają rade? Zamierzasz kłaść te kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Witam. Figurki prawię skleiłem wszystkie, gdy skończę i dam podkład wrzucę zdjęcie. Jeśli chodzi o ocenę zestawu, to taką mogę wystawić i będzie to -3; + tematyka + ekwipunek + uzbrojenie Na minus; - spasowanie części, wcale nie są to klocki Lego a bez szpachli się nie obejdzie - główki według mnie nie trzymają skali, są za małe - rzeczywiste pozy figurek są trochę odmienne od tych jakie są na pudełku, trzeba się natrudzić zwłaszcza z odpowiednim przyklejeniem rąk i dłoni a karabinem czy pistoletem maszynowym ( tyczy się to czterech figurek) - kalkomania, po jaką cholerę ją dali, jak już to powinna być tylko z odznaczeniami i naszywkami itp. Podsumowując, jest to kolejny producent któremu przydał by się solidny kop w dupę za zestaw. Sytuację ratuję to co wymieniłem na plus. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowas Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 No to wrzucaj fotki jak najszybciej ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Lipca 2010 Autor Share Napisano 18 Lipca 2010 Tak jak obiecałem, wrzucam fotki figurek po nałożeniu podkładu. Wykorzystam cztery z pięciu figurek od zestawu Trumpetera; Jeszcze przed malowaniem, muszę jeszcze trochę popracować nad nimi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Nie martw się, jeżeli chodzi o to, że jest złe spasowanie, to we wszystkich figurkach tak jest, że bez szpachli i polistyrenu (czasami) się nie obejdzie ;) Sam mam problem z tym jak sklejam figurki 101st ABN Div. (wkrótce temat... i kilka innych też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Witam ponownie. Mały postęp w malowaniu. Figurka nr. 1 Jak widać kolor bazowy, oraz lekkie cieniowanie przed nałożeniem kolejnych kolorów kamuflażu. Figurka nr. 2 Tutaj kamuflaż skończony, dodam tylko cieniowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasb13 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 jak będziesz cieniować kamuflaż, washem czy może jakimś innym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Drugą figurkę cieniować będę washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Trochę ten flecktarn wygląda dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Trochę ten flecktarn wygląda dziwnie Może nie jest w stu procentach idealny w sumie pierwszy raz go maluję. Skinn3r czemu dziwnie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Ta czerwień jest zbyt bordowa no i jest jej troche za dużo, a za mało beżu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam. Skinn3r rzeczywiście masz rację, spróbuję wykonać go od początku. A tak prezentuje się kolejna figurka w trakcie malowania; Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Jest ok Tylko na plecach trochę za dużo plamek ;) Zrób w tych większych "grupkach" plamek po jednej bazowej zeby stworzyć wrażenie większej przestrzeni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Znów malutki krok do przodu ; No i za czołem malować ten nieszczęsny kamuflaż od początku; Nie jest jeszcze gotowy, ale i tak daleko mu do doskonałości . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Juz lepiej Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Po cieniowaniu powinny wyglądać dużo lepiej. Skoro mówisz że flecktarn jest jeszcze nieskończony to może daj jeszcze trochę więcej brązowego, teraz wydaje mi się trochę za zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Po cieniowaniu powinny wyglądać dużo lepiej. Skoro mówisz że flecktarn jest jeszcze nieskończony to może daj jeszcze trochę więcej brązowego, teraz wydaje mi się trochę za zielony I tu jest problem, przeglądając zdjęcia jak i swoje "ciuchy" można powiedzieć, że niekiedy jest więcej naniesionej jednej barwy a w następnym egzemplarzu jest na odwrót. Ale mimo wszystko jeszcze jest nieskończony i zobaczymy jak wyjdzie przed cieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 I tu jest problem, przeglądając zdjęcia jak i swoje "ciuchy" można powiedzieć, że niekiedy jest więcej naniesionej jednej barwy a w następnym egzemplarzu jest na odwrót. Ale mimo wszystko jeszcze jest nieskończony i zobaczymy jak wyjdzie przed cieniowaniem. Na mojej jest właśnie dużo brązowego więc na tym się opierałem , chociaż patrząc na zdjęcia rzeczywiście różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Radził bym na tą zakrętkę przykleić jakaś trawkę piasek albo asfalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi