czsochaj Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Nie rzuca na kolana Natomiast twoje rzucają na glebę, ze śmiechu! Przestań komuś zaśmiecać wątek! Zaniżyłeś sam sobie ocenę modeli, ten model wygrał z twoimi modelami, na szczęście nie sędziowali twoi kolesie. Smutne ale prawdziwe. Skończ wreszcie z tymi bzdurami, robi się to nudne i irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Spokojnie panowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Nie rzuca na kolana Natomiast twoje rzucają na glebę, ze śmiechu! Przestań komuś zaśmiecać wątek! Zaniżyłeś sam sobie ocenę modeli, ten model wygrał z twoimi modelami, na szczęście nie sędziowali twoi kolesie. Smutne ale prawdziwe. Skończ wreszcie z tymi bzdurami, robi się to nudne i irytujące. Ale za to sędziowali twoi. A jeśli ktoś zaśmieca wątek to wyłącznie ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renji Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ale ........ macie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Mnie interesuje kolor challengera KFOR (czarno-zielony). Farby Tamiya, Humbrol. Proszę o odpowiedź. a mogą być kolory hobby color? H12 - czarny H78 - oliwkowy widze że na każdym forum o to pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Hmmm. A jak jest faktycznioe z tym modelem Trumpetera? Bo mam go wprawdzie jeszcze nie sklejonego, ale większość recenzji podkreśla, że model Trumpetera jest lepszy od Tamiyi (z wyjątkiem kilku drobiazgów). Co do sklejalności, to nie wiem jaki model miał Marcintosh, ale chyba wczesnego Trumpetera (był taki), który jest kopią Tamiyi i faktycznie klej go 'nie chwyta' (miałem go, oraz trumpkowego T-72). Tamte modele faktycznie były paskudne. ps.: mam też Tamiyę i uważam, że 'wizualnie' Trumpeter jest lepszy Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Jak klej nie chwyta?? super glue i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Jak klej nie chwyta??super glue i po sprawie No i temacik się odświeżył. Ale to dobrze, bo mam zamiar się za ten model zabrać niebawem. Tu nie chodzi o te nowe modele Challangera, które sa w chwili obecnej w sprzedaży. Ten, który się 'nie kleił' to był archaiczny Trumpeter, z czasów, kiedy nieudolnie kopiowali jeszcze Tamiyę. Te model można było skleić jedynie klejem z tubki załączonej do pudełka. Normalne kleje do styrenu go po prostu nie chwytały (coś jak bakelit to było ). W chwili obecnej te stare koszmarki Trumpka można kupić pod szyldem MiniHobby Models, oczywiście już z normalnego styrenu (podatnego na klej). Z kolei obecnie sprzedawane Challangery Trumpetera to nowe zestawy (z 2001 roku, poprawione i uzupełnione dodatkowo w 2003), które są nawet lepsze od Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 ja wczoraj akurat swojego skleiłem z 2002 był mała rada: na wieży boczne skrzynki nie zawsze pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 widze że na każdym forum o to pytasz Gdybyś zauważył to już dawno o to nie pytam. Mamy sierpień a mój post jest z grudnia, a ty zrobiłeś odkop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi