Skocz do zawartości

Challenger II

gizmo1986

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rzuca na kolana

Natomiast twoje rzucają na glebę, ze śmiechu! Przestań komuś zaśmiecać wątek! Zaniżyłeś sam sobie ocenę modeli, ten model wygrał z twoimi modelami, na szczęście nie sędziowali twoi kolesie. Smutne ale prawdziwe. Skończ wreszcie z tymi bzdurami, robi się to nudne i irytujące.

Nie rzuca na kolana

Natomiast twoje rzucają na glebę, ze śmiechu! Przestań komuś zaśmiecać wątek! Zaniżyłeś sam sobie ocenę modeli, ten model wygrał z twoimi modelami, na szczęście nie sędziowali twoi kolesie. Smutne ale prawdziwe. Skończ wreszcie z tymi bzdurami, robi się to nudne i irytujące.

Ale za to sędziowali twoi. A jeśli ktoś zaśmieca wątek to wyłącznie ty.

• 7 months later...

Hmmm. A jak jest faktycznioe z tym modelem Trumpetera? Bo mam go wprawdzie jeszcze nie sklejonego, ale większość recenzji podkreśla, że model Trumpetera jest lepszy od Tamiyi (z wyjątkiem kilku drobiazgów). Co do sklejalności, to nie wiem jaki model miał Marcintosh, ale chyba wczesnego Trumpetera (był taki), który jest kopią Tamiyi i faktycznie klej go 'nie chwyta' (miałem go, oraz trumpkowego T-72). Tamte modele faktycznie były paskudne.

ps.: mam też Tamiyę i uważam, że 'wizualnie' Trumpeter jest lepszy

Edytowane przez Gość

Jak klej nie chwyta??

super glue i po sprawie

No i temacik się odświeżył. Ale to dobrze, bo mam zamiar się za ten model zabrać niebawem. Tu nie chodzi o te nowe modele Challangera, które sa w chwili obecnej w sprzedaży. Ten, który się 'nie kleił' to był archaiczny Trumpeter, z czasów, kiedy nieudolnie kopiowali jeszcze Tamiyę. Te model można było skleić jedynie klejem z tubki załączonej do pudełka. Normalne kleje do styrenu go po prostu nie chwytały (coś jak bakelit to było ). W chwili obecnej te stare koszmarki Trumpka można kupić pod szyldem MiniHobby Models, oczywiście już z normalnego styrenu (podatnego na klej).

Z kolei obecnie sprzedawane Challangery Trumpetera to nowe zestawy (z 2001 roku, poprawione i uzupełnione dodatkowo w 2003), które są nawet lepsze od Tamiyi