Maletak Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Tak sobie ostatnio chciałem skleić coś małego i przyjemnego, ot taki modelik na weekend. Wybór padł na Mirage'a, którego odkupiłem od forumowego kolegi mirage3. Przy okazji też przećwiczyłem malowanie kilkubarwnego kamuflażu i wypróbowałem nowy aero. Wyszedł nieźle mimo paru niedoróbek ale i tak jestem happy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Hehe szybki jesteś A Mirage bardzo fajny, choć może fotki troszkę lepsze by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 18 Lipca 2010 Autor Share Napisano 18 Lipca 2010 No niestety na razie tylko komórka ale niedługo planuje zakupić jakiegoś cyfraka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Modelik wyszedł Ci naprawdę nieźle, chociaż rzeczywiście kilka rzeczy mogłoby wyglądać lepiej. Szczególnie dwie z nich: 1. Oszklenie - jest zamglone, jakby było źle zabezpieczone do malowania. Jeśli nawet zdarza się taka sytuacja, to najlepiej jest zanurzyć fragmenty oszklenia w sidoluxie, i pozwolić mu swobodnie na nich wyschnąć. Poprawi to ich przejrzystość; 2. Trójwymiarowość - Wash na modelu jest bardzo nierówny.część linii podziału powinna być poprawiona przed malowaniem tak, żeby ich zaznaczenie było wyrazistsze; 3. Coś Ci się skrzywiło na przodzie. Trzeba naprostować Poza tym samolocik dobrze się prezentuje. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Jeśli rozchodzi się o końcówkę do tankowania to jest dobrze PS. teraz widzę, że rurka pitota się troszkę zgieła tylko na wersji D nie powinno jej być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Jeśli rozchodzi się o końcówkę do tankowania to jest dobrze Nogę może i mam złamaną, ale nie jest ze mną aż tak źle by nie wiedzieć, że aparat do tankowania przy Mirage jest zagięty Coraz bardziej korci mnie izraelski Mirage IIIC w metalizerze. Pewnie niedługo zgłoszę się do Ciebie na konsultację Kolego Mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Co do wszelkich uwag to macie rację. Nie wiem co robię źle w washu - robiłem go z farby olejnej mieszanej z white spiritem, bardzo rzadki rozprowadziłem po całym modelu, poczekałem aż podeschnie i potem ścierałem wzdłuż strug powietrza opływających samolot. Jednak większość wytarła się nawet z lini podziałowych. Robię coś nie tak? Może zastosować gęstszy wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Następnym razem spróbuj: 1. Pogłębić nieco linie podziału ( nie koniecznie wszystkie, ale te co do których mamy podejrzenia, że mogą nie przyjąć washa); 2. Możesz popróbować z nieco gęstszym (tylko, żeby nie przesadzić); 3. Dodać do mikstury kropelkę zielonego płynu do mycia naczyń; Często potrzeba kilku powtórzeń, aby wash wszedł w zagłębienia jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Fajny mirage, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi