Skocz do zawartości

POMOCY!!!!!!!FINE MOLDS 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy!!Powiedzcie jak wyglądają modele Fine Molds 1:48.Planuję zakup D4Y JUDY,ale cena mnie odstrasza.Mimo ceny to jedyny model tego samolotu w tej skali o,którym wiem,a lotnictwo pokładowe to mój "konik".POMÓŻCIE!!!!!

Napisano

Fine Molds to klasa sama w sobie. Ale zdarzają się babole. Poszukaj w necie jest trochę in boxów.

Napisano

Dziekuję za odpowiedź.Może znasz strony na których mogę cos zobaczyć w pudle?.Prosiłbym Cię o linki.Z góry dziękuję.

Napisano

Cześć.

Sklejałem 3 modele Fine Molds w 4ósemce.

REPPU, CLAUDE i KIKKA ...

CLAUDE - poziom Tamiya + elementy z białego metalu; silnik, śmigło, osłona silnika, fotel pilota.

REPPU - fantastyczny poziom, tak fantastyczny, że modele Tamiya i Hasegawa to politechniczne zabaweczki przy tym wyrobie.

KIKKA - model powinien się nazywać KICHA totalna porażka Brak spasowania skrzydeł z kadłubem, różnica około 2/3mm w poziomach. Absolutny brak detali.

Coś na smaczek ...

CL12.jpg

CL14.jpg

CL9.jpg

R4.jpg

R5.jpg

R1.jpg

R21.jpg

... zdjęć modelu Kikka, niestety nie posiadam.

Napisano

Dzięki Sagitarius!!!

Chyba zdecyduję się na tego Suisei-a.Piękny samolot.Modele Twoje to majstersztyki,sądzę,że gdyby nawet to był HobbyCraft to itak zrobiłbys z tego cacka.Jesli możesz to dowiedz się cos o tym Suisei-u.Ja też będę szukał.

Napisano

Cześć!!Powiedz mi proszę,gdzie można nabyć A5M z Fine Molds.Trafiłem na jednego w Japoni.Kosztuje 3900 jenów i myślę,że to z kosztami przesyłki nie wygórowana cena.Nigdzie indziej się z nim nie zetknąłem.Jest to model A5M1,i nie mam pewności,czy to odpowiednia wersja do zrobienia jej z lotniskowca.Czytam właśnie artykuł w Technice Wojskowej,ale chciałbym porady fachowca.Co dwie zapełnione wiedzą głowy to nie jedna.Proszę odpisz co o tym zakupie sądzisz?