Liteonit1 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Witam! Postanowiłem założyć warsztat Corvetty C6 z Le Mans 24 Hours lub ALMS po tym jak ktoś mi powiedział żebym coś takiego zrobił ;] Modelik zainspirował się u mnie po dość udanym moim pierwszym modelu którym był AUDI R10 TDI, jednakże teraz mam zamiar zrobić kompletnie identyczny model jak było naprawdę - czyli malowanie i wszystko tak jak ma być. Materiały mam potrzebne do tego, ale nie obędzie się od waszej pomocy. Na sam początek postanowiłem zrobić w tym przypadku obowiązkowego In-Box'a. No to zaczynamy Warsztat: Pudełeczko: Instrukcja: Kalkomanie: Karoseria, podwozie i "szkło": Klatka bezpieczeństwa oraz deska rozdzielcza: Elementy układu jezdnego, wydechowego oraz karoserii: Na koniec pierwsze porównanie z Corvettą starszej generacji: Na razie to na tyle. Chciałem tez uprzedzić, że owy warsztat nie będzie prowadzony w pionującym tempie. Aktualizacje będą przychodzić z czasem na spokojnie. Mam teraz przeprowadzkę i jak na ironię w wakacje nie mam czasu ;)) Puki co myślę, że mi pomożecie w tworzeniu tego legendarnego auta ( mojego ulubionego ) Oraz żeby wyszedł jak najlepiej. Prosiłbym o zdjęcia Corvetty tej że z 2005 i 2006 Le Mans 24 godziny i American Le Mans Series. Z góry dzięki i... do roboty Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba2507 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Ja bym powiedzial ze jak narazie to ten temat nadaje sie do IN-BOX'ow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.X Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Jak zaczynasz temat to pokaż chociaż, że coś zrobiłeś, bo zdjęcie pudełka to jeszcze nie warsztat. A in box wrzuć do odpowiedniego działu. A poza tym kibicuje ci bo sam mam na ukończeniu ten model. Sklejało się przyjemnie . Poza jednym ubytkiem przy przednim nadkolu wszystkie części ładnie pasowały. Tyle, że ja robię go w wersji "pomysł własny". Powodzenia i trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolus Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Mam Mustanga z tej seri i na razie nie wiem jak sie do niego zabrac:D bede obserwowac twoj warsztat moze sie czegos naucze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts