skala72 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Zdjęcia radzieckiego motoru z naczepą ZIŁ M-72, które wykonałem w Muzeum Wyrzutni Rakiet w Rąbce k. Łeby. ------------------- Zdjęcie(a) wykonałem w Muzeum Wyrzutni Rakiet w Rąbce k. Łeby. Powiem szczerze, że bardzo się na nim zawiodłem, wejściówka kosztuje 14 zł od osoby, a czas zwiedzania to ok. 30 min. z przewodnikiem, samodzielnie można je oblecieć w ciągu 15 min. z czytaniem tablic. Znajduje się tam kilka replik rakiet niemieckich i polskich Meteorów (4 szt.) i sporo broni wyłożonej na stołach (sporo złomu). To jednak nie wszystko, aby dojechać do muzeum należy podjechać taksówką (Melexem) za 5 zł. Dojeżdżamy do Parku Narodowego, stamtąd jest jeszcze 3,2 km., można - uwaga, do wyrzutni dojechać również Melexem, ale za ... 14 zł. od osoby (!!!). Na miejscu można coś przekąsić lub zaspokoić pragnienie, kawa z zabielaczem za 7 zł, do tego pocztówki po 1,50 zł (10 szt.). Całkowity koszt wycieczki wyniósł ponad 79 zł (z pamiątkowym kubkiem za 20 zł) Cytuj
Ł.Sosnowski Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Piękny motor, dobre zdjęcia. Co do muzeum, rzeczywiście dużo tam nie ma, a jeśli chodzi o Melexa, tą trasę można też pokonać pieszo lub rowerem (przynajmniej kiedyś można było). Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 pieszo No, nie ma to jak 12km (z wydmami) w nogach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi