skala72 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Zdjęcia radzieckiego motoru z naczepą ZIŁ M-72, które wykonałem w Muzeum Wyrzutni Rakiet w Rąbce k. Łeby. ------------------- Zdjęcie(a) wykonałem w Muzeum Wyrzutni Rakiet w Rąbce k. Łeby. Powiem szczerze, że bardzo się na nim zawiodłem, wejściówka kosztuje 14 zł od osoby, a czas zwiedzania to ok. 30 min. z przewodnikiem, samodzielnie można je oblecieć w ciągu 15 min. z czytaniem tablic. Znajduje się tam kilka replik rakiet niemieckich i polskich Meteorów (4 szt.) i sporo broni wyłożonej na stołach (sporo złomu). To jednak nie wszystko, aby dojechać do muzeum należy podjechać taksówką (Melexem) za 5 zł. Dojeżdżamy do Parku Narodowego, stamtąd jest jeszcze 3,2 km., można - uwaga, do wyrzutni dojechać również Melexem, ale za ... 14 zł. od osoby (!!!). Na miejscu można coś przekąsić lub zaspokoić pragnienie, kawa z zabielaczem za 7 zł, do tego pocztówki po 1,50 zł (10 szt.). Całkowity koszt wycieczki wyniósł ponad 79 zł (z pamiątkowym kubkiem za 20 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Piękny motor, dobre zdjęcia. Co do muzeum, rzeczywiście dużo tam nie ma, a jeśli chodzi o Melexa, tą trasę można też pokonać pieszo lub rowerem (przynajmniej kiedyś można było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 pieszo No, nie ma to jak 12km (z wydmami) w nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi