Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ff213e8c14883dfamed.jpg

e4428ddf656b6278med.jpg

5ed48fd7c35288a7med.jpg

Kolory dobralem tak poniewasz chce zrobic pod kolor firmy. Bialy ciagnik biala naczepa i czerwonw loga. Jeszcze nie mamy takich duzych ciezarowek ale moze kiedys. Jak panowie najlepiej zrobic loga?

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Logo Kalkę, ew szablonik, wydrukować odpowiednio duży, przykleić i psiknąć. Czy przód kabiny nie jest od seri 4??

Napisano
Dalsze postępy nie jestem zadowolony z lamp.

Malowałeś pewnie zwykłymi farbami od spodu? Najlepiej będzie jak kupisz sobie cleary, też mogą być humbrole bo widzę że ich używasz. Możesz je wrzucić do kreta i pomalować jeszcze raz

Napisano

Będziesz montował szawke nad górnym łóżkiem zę jest ono tak nisko zawieszone? swoją drogą, koje są dosyć wąskie ;>

Napisano

Tak bylo w instrukci, a powinno byc inaczej? Szafki nie ma w zestawie.

Posklejac kabine do kupy to bylo wyzwanie.

Napisano

No i bardzo fajny ciagniczek ci wyszedl. Pamietaj przy okazji klejenia kolejnego modelu nie sugerowac sie tym co mowi instrukcja, bo te sa pelne bledow szczegolnie w przypadku Scanii. Tak w ogole to po drugim, trzecim modelu to ja bym wyzucil instrukcje do kosza jak i polowe czesci, ktore w Scanii nie nadaja sie w ogole do uzycia.

Napisano

To jeszcze nie koniec duzo poprawek musze zrobic i dokleic jakies tam male czesci, a naczepa przyszla paczka wiec niedlugo zaczne relacje z jej budowy ale juz mam do was pytanie jak laczyc plandeke najlepiej bo jedna strona jest z 2 czesci. Chodzi o kurtynowke italeri.

A i jeszcze jedno mam zestaw Truck Accessories i kable laczace naczepe z ciagnikiem na czym najlepiej owinac zeby grubosc zwoju byla realistyczna?

09d4bfd3a893f1d4med.jpg

I lampki poprawione. Lepiej?

Napisano

Witaj, jak na pierwszy model - jest świetnie Co do naczepy kurtynówki - dość ciężki model, by zrobić go poprawnie. Niezbędne duże ilości szpachli i papieru ściernego, zwłaszcza przy łączeniu dachu z bokami. A ścianki kleisz normalnie, są tam zakładki. Później szpachlujesz i szlifujesz - aż do skutku W razie pytań, pisz a chętnie pomogę. Pozdrawiam

Napisano

jak chcesz zrobić ciekawy w miarę odwzorowany model ciężarówki, częściej zaglądaj do google ;]

z tą górną koją pojechałeś po krawędzi, nie jstem pewien czy ten tunel silnika nie hest od starszego modelu scanii ;>

Napisano

Powiem Ci niezła eRke wykrzesałeś

Jak na pierwszy model, jestem pełen podziwu.

Pozdrawiam.

Napisano

To juz mam pytanie jaka szpachle do tej naczepy dac powiem szczerze ze szpachla to dla mnie ciezki temat.

Napisano
Dzacek1841 to jest pierwszy model kolegi, więc nie oczekujmy od razu budowy od podstaw

Mój pierwszy model skrytykowali za 5tą oś ;] i zamknęli temat ;>

Akurat z tym tnelem silnika i łóżkiem łatwo sobie poradzić.

Napisano

Oj tam mój Pete miał złą naczepę według niektórych, ale nie temat o tym jak 1 model to Scania wyszła fenomenalnie

Napisano
A i jeszcze jedno mam zestaw Truck Accessories i kable laczace naczepe z ciagnikiem na czym najlepiej owinac zeby grubosc zwoju byla realistyczna?

Ja wyciagam ten miedziany drucik czy cokolwiek to jest z tej plastikowej oslonki, nastepnie sama oslonke nawijam na wklad od dlugopisu, albo aluminiowy drut spawalniczy (ok. 2,5 mm) potem zanurzam w goracej wodzie i po kilku dobrych sekundach zanurzam w zimnej dla utrwalenia ksztaltu. Dalej mozesz pomalowac te przewody na kolory jakie sa w prawdziwym ciagniku. Co do plandeki to mozesz dostac specjalny material z KFS (Solartex) w dwoch czesciach na obie strony,bo z tym plastikowym "dziadostwem" z italeri jest dosc duzo problemow.

Napisano

A gdzie takie cudo dostac? Podpowiedzcie mi albo jakis scemat jak te kable sa w prawwdziwej scani.

A to moja pierwsza rzecz ktora wykonalem sam antena CB. Moze nie jest idealna ale mnie sie podoba.

dd51b21539f97b9fmed.jpg

de158a979b93ad53med.jpg

Napisano

Przykróć ją trochę i pochyl w dół. To nie samochód osobowy że musi być tak wysoka antena

Pozdrawiam.