Jump to content

SCANIA R380 moj pierwszy model

frede30
 Share

Recommended Posts

Witam jestem nowy rozpoczynam budowe SCANI R380. Już jest troche zrobione i podkreslam ze jes to moj pierwszy model wiec prosze o rady i szczera krytyke. Pozdrawiam

6cecb9010ce4a465med.jpg

51ac98acdf44a0b5med.jpg

4648b118beab046amed.jpg

69c272d72be050ebmed.jpg

3da50e3f109d420cmed.jpg

Edited by Guest

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam, podziwiam czystosc wykonania jak na pierwszy raz, poza tym fajna kolorystyka, ale........ czy masz zamiar robic ciezarowke z kierownica po prawej stronie? Pytam, bo ramie, ktore laczy drazek sterujacy przykleiles po niewlasciwej stronie. Pamietaj przy kolejnym modelu zeby usuwac szwy i slady laczen - bedzie to wygladalo jeszcze lepiej

wiem wiem szlifowanie, troszke podszlifowalem ale to nie to jak narazie szpachle zostawie nie mam wprawy do niej i niszcze elemety. Dzieki za rady doceniam to.

A czerwien to Ravell 31 na laczeniach a reszta to szprej auto lack.

Ciągle wash i wash , składaj najpierw czysto potem ew was:bip:.

No bo przez zwykły wasch można o wiele poprawić wygląd modelu, po pocieniowaniu tego silnika i zawieszenia wyglądał by jak robota zawodowca prawie I nie wiem czy chodzi Ci o czystość sklejania frede30 czy moją W ogóle nie rozumiem dlaczego tak nie wiele osób używa go w truckach

Czystość wykonania jak na pierwszy model , hymm bez zastrzeżeń.

Ale było by lepiej jak by wszystkie zbiorniki od pneumatyki,przednia zawiecha,most z wałem były w tym samym kolorze co rama

No w sumie to taki pikuś, zależy kto co lubi.

Powodzenia i pozdrawiam.

A i jeszcze co myslicie o takim dobraniu kolorow. Caly ciagnik ma byc bialy z zewnacz i naczepa italery firanka. Ktos ma lepszy pomysl chetnie przemysle.

Pozdrawiam

Kolory to sprawa gustu i wylacznie - jezeli chcesz pomalowac ciagnik na bialo bo tak ci sie podoba, to po prostu pomaluj na taki kolor. Jako sugestie moge ci podpowiedziec, ze zestaw z naczepa wyglada fajnie jezeli jest kontrast pomiedzy ciagnikiem, a naczepa, np. jak malujesz ciagnik na bialo to naczepe pomaluj na inny kolor, lub ciagnik na czerwono a "kurtynowke" na bialo. Jest masa zdjec na necie, gdzie mozesz podpatrzec jakis pomysl.