frede30 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Kolory dobralem tak poniewasz chce zrobic pod kolor firmy. Bialy ciagnik biala naczepa i czerwonw loga. Jeszcze nie mamy takich duzych ciezarowek ale moze kiedys. Jak panowie najlepiej zrobic loga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Logo Kalkę, ew szablonik, wydrukować odpowiednio duży, przykleić i psiknąć. Czy przód kabiny nie jest od seri 4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Dalsze postepy nie jestem zadowolony z lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Dalsze postępy nie jestem zadowolony z lamp. Malowałeś pewnie zwykłymi farbami od spodu? Najlepiej będzie jak kupisz sobie cleary, też mogą być humbrole bo widzę że ich używasz. Możesz je wrzucić do kreta i pomalować jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam ponownie. Prace ida jakos do przodu ale duzo trudnosci napotkalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 O kolega ac/dc słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Będziesz montował szawke nad górnym łóżkiem zę jest ono tak nisko zawieszone? swoją drogą, koje są dosyć wąskie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Tak bylo w instrukci, a powinno byc inaczej? Szafki nie ma w zestawie. Posklejac kabine do kupy to bylo wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 ładna Scania w bieli jej do twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Uszczelek nie pomalowałeś przy światełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 No i bardzo fajny ciagniczek ci wyszedl. Pamietaj przy okazji klejenia kolejnego modelu nie sugerowac sie tym co mowi instrukcja, bo te sa pelne bledow szczegolnie w przypadku Scanii. Tak w ogole to po drugim, trzecim modelu to ja bym wyzucil instrukcje do kosza jak i polowe czesci, ktore w Scanii nie nadaja sie w ogole do uzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 To jeszcze nie koniec duzo poprawek musze zrobic i dokleic jakies tam male czesci, a naczepa przyszla paczka wiec niedlugo zaczne relacje z jej budowy ale juz mam do was pytanie jak laczyc plandeke najlepiej bo jedna strona jest z 2 czesci. Chodzi o kurtynowke italeri. A i jeszcze jedno mam zestaw Truck Accessories i kable laczace naczepe z ciagnikiem na czym najlepiej owinac zeby grubosc zwoju byla realistyczna? I lampki poprawione. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Witaj, jak na pierwszy model - jest świetnie Co do naczepy kurtynówki - dość ciężki model, by zrobić go poprawnie. Niezbędne duże ilości szpachli i papieru ściernego, zwłaszcza przy łączeniu dachu z bokami. A ścianki kleisz normalnie, są tam zakładki. Później szpachlujesz i szlifujesz - aż do skutku W razie pytań, pisz a chętnie pomogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 jak chcesz zrobić ciekawy w miarę odwzorowany model ciężarówki, częściej zaglądaj do google ;] z tą górną koją pojechałeś po krawędzi, nie jstem pewien czy ten tunel silnika nie hest od starszego modelu scanii ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Dzacek1841 to jest pierwszy model kolegi, więc nie oczekujmy od razu budowy od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Powiem Ci niezła eRke wykrzesałeś Jak na pierwszy model, jestem pełen podziwu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 To juz mam pytanie jaka szpachle do tej naczepy dac powiem szczerze ze szpachla to dla mnie ciezki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Dzacek1841 to jest pierwszy model kolegi, więc nie oczekujmy od razu budowy od podstaw Mój pierwszy model skrytykowali za 5tą oś ;] i zamknęli temat ;> Akurat z tym tnelem silnika i łóżkiem łatwo sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Oj tam mój Pete miał złą naczepę według niektórych, ale nie temat o tym jak 1 model to Scania wyszła fenomenalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Co do szpachli - ja używam firmy Tamiya i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 A i jeszcze jedno mam zestaw Truck Accessories i kable laczace naczepe z ciagnikiem na czym najlepiej owinac zeby grubosc zwoju byla realistyczna? Ja wyciagam ten miedziany drucik czy cokolwiek to jest z tej plastikowej oslonki, nastepnie sama oslonke nawijam na wklad od dlugopisu, albo aluminiowy drut spawalniczy (ok. 2,5 mm) potem zanurzam w goracej wodzie i po kilku dobrych sekundach zanurzam w zimnej dla utrwalenia ksztaltu. Dalej mozesz pomalowac te przewody na kolory jakie sa w prawdziwym ciagniku. Co do plandeki to mozesz dostac specjalny material z KFS (Solartex) w dwoch czesciach na obie strony,bo z tym plastikowym "dziadostwem" z italeri jest dosc duzo problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 A gdzie takie cudo dostac? Podpowiedzcie mi albo jakis scemat jak te kable sa w prawwdziwej scani. A to moja pierwsza rzecz ktora wykonalem sam antena CB. Moze nie jest idealna ale mnie sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Przykróć ją trochę i pochyl w dół. To nie samochód osobowy że musi być tak wysoka antena Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Tak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi