tomsoul Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam Kupiłem sobie ostatnio model Iskry od ZTS Plastyk. Problem w tym że malowanie jest przedstawione na farby humbrola a moimi ulubionymi farbami są vallejo. Czy ktoś zna może schematy malowania iskr razem z numerami farb pod vallejo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Może napisz jakie farby humbrola są podane w instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Jestem teraz w pracy ale jak wróce do domu to napisze. Ale obawiam się że to nic nie da bo ja już próbowałem za pomocą przelicznika Payo poszukać zamienników w vallejo i nic z tego. Nie ma w payo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisz jakie kolory i do czego, a spróbujemy coś Ci doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Więc tak. W instrukcji farbki humbrola są oznaczone jako: -H79 -H156 -H145 Domyślam się że to chodzi o humbrola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Tak na szybko to mi wyszło Hu79 Matt Blue Grey - VA55 lub ciemniejszy VA54 Hu156 Satin Dark Camouflage Grey - VA48 Hu145 Matt Medium Grey - najbliżej jest VA51, który jest jednak nieco bardziej "zimny" niż Hu145 A masz może gdzieś malowanie Iskry wg kolorów FS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 O jakie malowanie konkretnie chodzi? Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Nie mam schematu malowania FS. Tylko humbrole. Zresztą jest to model ZTS Plastyk, więc nie ma co się dziwić... Taka firma... Zamierzam zrobić tą iskre według instrukcji, a tam nie ma nic napisane jakie to malowanie. Taka firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Malowanie to chyba takie: A tu próbka kolorów Vallejo Air o których wspomniałem wcześniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Dokładnie ten schemat malowania. A czy mógłbyś mi podać kolory vallejo ale model color a nie air. To dlatego że w sklepie w Łodzi mają tylko właśnie model color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 VA48 ~ MC160 VA51 ~ MC156 VA56 ~ MC168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi