smialus Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Chciałem przedstawić model Jumbo w barwach ANA z roku 1990 w skali 1:200. Model zrobiony prosto z pudełka. Model składał się całkiem przyjemnie jedyny minus to wypukłe linie podziału blach i nie spasowane podwozie, przy których już dałem sobie spokój. Delikatnie zwaschowany pastelą. Parę części oklejonych folia alu. Do kalek używałem Micro-Set i Mr. Mark Softer. Przepolerowany pastą Tamiya. Malowany MM, Revell, Humbrol i zwykłymi farbami olejnymi. Zapraszam do galerii. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w oświetleniu naturalnym. Wszelkie uwagi mile widziane, traktuję ten model jako trening przed skalą 1:144. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Model piękny To trzeba Ci przyznać. Dobra robota. Przeglądając fotki zadziwił mnie piękny wash i brudzenie na skrzydłach oraz na statecznikach poziomych. Używałeś do tego rozcieńczonej farby olejnej? Sam teraz mam ochotę skleić sobie Jumbo w 1:200 (na 1:144 nie mam miejsca ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 Szczerze to nie wiem czy te pastele są olejne. Raczej nie bo rozcieńczam je wodą. Trochę używałem ołówka i suchej pasteli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Tak jak obiecywałem dodaje zdjęcia w świetle dziennym (przed burzowym ) oczywiście niektóre są bez kółka ale w między czasie przeschło i dokleiłem. Miłego oglądania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Ten taki brązowy brud to jaka farba ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted August 12, 2010 Author Share Posted August 12, 2010 Brudzenie to sucha pomarańczowa + czarna pastela i cierpliwość ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Spróbuję, spróbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiusz Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Model piekny jak widać na zdjęciach, ktore również prezentuja wysoki pozom warsztatu fotograficznego autora. Wiem, że model kosztowal Cię wiele pracy i trochę nerwów, tym bardziej gratuluję efektu. pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin990 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 B. ładny model Niby skala b. mała, ale na fotkach dobrze widać detale etc. Za model 5/5 ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts