Jump to content

Boeing 747-481 All Nippon Airways - ANA [Hasegawa 1:200]

smialus
 Share

Recommended Posts

Chciałem przedstawić model Jumbo w barwach ANA z roku 1990 w skali 1:200. Model zrobiony prosto z pudełka. Model składał się całkiem przyjemnie jedyny minus to wypukłe linie podziału blach i nie spasowane podwozie, przy których już dałem sobie spokój. Delikatnie zwaschowany pastelą. Parę części oklejonych folia alu. Do kalek używałem Micro-Set i Mr. Mark Softer. Przepolerowany pastą Tamiya. Malowany MM, Revell, Humbrol i zwykłymi farbami olejnymi. Zapraszam do galerii. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w oświetleniu naturalnym. Wszelkie uwagi mile widziane, traktuję ten model jako trening przed skalą 1:144.

th_IMG_6200.jpg th_IMG_6201.jpg th_IMG_6203.jpg th_IMG_6205.jpg th_IMG_6204.jpg th_IMG_6214.jpg th_IMG_6213.jpg th_IMG_6212.jpg th_IMG_6210-.jpg th_IMG_6210.jpg th_IMG_6209-.jpg th_IMG_6209.jpg th_IMG_6206.jpg

Model piękny To trzeba Ci przyznać. Dobra robota.

Przeglądając fotki zadziwił mnie piękny wash i brudzenie na skrzydłach oraz na statecznikach poziomych. Używałeś do tego rozcieńczonej farby olejnej?

Sam teraz mam ochotę skleić sobie Jumbo w 1:200 (na 1:144 nie mam miejsca )

Tak jak obiecywałem dodaje zdjęcia w świetle dziennym (przed burzowym ) oczywiście niektóre są bez kółka ale w między czasie przeschło i dokleiłem. Miłego oglądania.

th_IMG_6228.jpg th_IMG_6217.jpg th_IMG_6222.jpg th_IMG_6225.jpg th_IMG_6226.jpg th_IMG_6227.jpg th_IMG_6234.jpg th_IMG_6235.jpg th_IMG_6238.jpg th_IMG_6241.jpg th_IMG_6245.jpg th_127867.jpg th_IMG_6243-.jpg th_IMG_6243.jpg th_IMG_6248.jpg

Model piekny jak widać na zdjęciach, ktore również prezentuja wysoki pozom warsztatu fotograficznego autora. Wiem, że model kosztowal Cię wiele pracy i trochę nerwów, tym bardziej gratuluję efektu. pozdrawiam.