smialus Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Chciałem przedstawić model Jumbo w barwach ANA z roku 1990 w skali 1:200. Model zrobiony prosto z pudełka. Model składał się całkiem przyjemnie jedyny minus to wypukłe linie podziału blach i nie spasowane podwozie, przy których już dałem sobie spokój. Delikatnie zwaschowany pastelą. Parę części oklejonych folia alu. Do kalek używałem Micro-Set i Mr. Mark Softer. Przepolerowany pastą Tamiya. Malowany MM, Revell, Humbrol i zwykłymi farbami olejnymi. Zapraszam do galerii. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w oświetleniu naturalnym. Wszelkie uwagi mile widziane, traktuję ten model jako trening przed skalą 1:144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Model piękny To trzeba Ci przyznać. Dobra robota. Przeglądając fotki zadziwił mnie piękny wash i brudzenie na skrzydłach oraz na statecznikach poziomych. Używałeś do tego rozcieńczonej farby olejnej? Sam teraz mam ochotę skleić sobie Jumbo w 1:200 (na 1:144 nie mam miejsca ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Szczerze to nie wiem czy te pastele są olejne. Raczej nie bo rozcieńczam je wodą. Trochę używałem ołówka i suchej pasteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Tak jak obiecywałem dodaje zdjęcia w świetle dziennym (przed burzowym ) oczywiście niektóre są bez kółka ale w między czasie przeschło i dokleiłem. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Ten taki brązowy brud to jaka farba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Brudzenie to sucha pomarańczowa + czarna pastela i cierpliwość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Spróbuję, spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Model piekny jak widać na zdjęciach, ktore również prezentuja wysoki pozom warsztatu fotograficznego autora. Wiem, że model kosztowal Cię wiele pracy i trochę nerwów, tym bardziej gratuluję efektu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin990 Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 B. ładny model Niby skala b. mała, ale na fotkach dobrze widać detale etc. Za model 5/5 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi