Samik Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Witam Obecnie sklejam Jagdpanther 1:35 z Italerki. Są tam gumowe gąsienice. Całą wannę mam już gotową i niestety pozostał problem z gąsienicami. Chciałem je przykleić do kół, ale niestety nawet kropelka nie daje rady. Czym najlepiej kleić takie rzeczy? Druga sprawa to malowanie. Po pierwszym malowaniu cała farba się oderwała i tu również nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dotychczas sklejałem tylko modele z gąsienicami plastykowymi i stąd moje zakłopotanie. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 siema z tymi gasienicami z Italeri tez mialem problem ale zaslonilem gorną czesc blotnikami a co do farby to jakimi malujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 20 Marca 2007 Autor Share Napisano 20 Marca 2007 Kolejna próba przyklejenia tych @&%!$%# gąsienic zakończona porażką. Już mi się pomysły skończyły. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Nie wiem w czym problem. Ja je kleiłem Revell Contacta Profesional i to bez kłopotów. Trzymają mi już dobre 10 lat. Kropelką nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Samik, zanim zaczniesz kleic i malowac gasiennice, DOBRZE je oddlusc. Gumowe elementy maja to do siebie, ze moga chlonac (jak gabka niemalze) olej z form, ktory jest uzywany w procesie produkcyjnym, zeby latwiej bylo je wyjac z formy wtryskowej. Przetrzyj lub nawet wymocz przez jakis czas w jakims alkoholu izopropylowym, czy innym swinstwie, no nie wiem, benzynie ekstrakcyjnej, spirytusie... Jak to nie pomoze, to wymocz je w krecie. Tylko sprawdz najpierw, czy Kret Ci ich nie zezre (w zasadzie nie powinien, ale przezorny - zawsze ubezpieczony ). Zanurz najpierw jakis kawalek odpadu z tej samej gumy i zobacz jak bedzie sie zachowywac. Gasiennice z rozych zestawow roznie sie kleja, bo jest to uzaleznione od tego, jak bardzo byla naolejona forma w danym momencie. Zazwyczaj taka forme sie naoleja raz na kilka-kilkadziesiat sztuk. Moze akurat trafiles na wyrob mocno nasiakniety olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Metoda z dawnych czasów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Na to nie wpadłem... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 @dormitor właśnie tego mi było trzeba. To chyba jedyny sposób, który poskutkował. Wanna zrobiona i ruszam dalej. Foty dam w innym temacie. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi