krzychu-onisk Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Witajcie, wypada dołączyć skoro się tak o ten projekt walczyło. Tak jak zapowiadałem, robie III-kę J w malowaniu Pułku Ułanów Karpackich, Egipt, lipiec 1942. Pojazdów było takich było trzy z numerami 1,2,3, w moim przypadku będzie to numer 2. Kalki były też z 1, ale w tym zestawie firmy ARMO spodobały mi się także te do polskiego Bren Carriera, którego zapewne kiedyś kupie i zrobię. Wracając do tematu, z tego co wiem czołgi te zostały zdobyte przez Brytyjczyków i przekazane do PUK'u. Model to ani nie stara, ani nie nowa J-ka, więc można ją nazwać "średnią". Dodatki to wspomniane kalki ARMO oraz lufa Abera, może dojdą jeszcze liny, ale to się zobaczy. No i gąski od Tristara do III/IV-rek, bo zakupiony przeze mnie egzemplarz był "bezgąskowy" i "bezinstrukcjowy". Cytuj
Ł.Sosnowski Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Powodzenia w budowie, myślę że będzie z tego ładny model A skoro malowanie będzie piaskowe, to zrób mocne cieniowanie Cytuj
Botan Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Będę śledził wątek, przyda się jeśli kiedyś postanowię zrobić go w 1:72 Cytuj
kornik_69 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Piękny temat sobie wybrałeś Kusił mnie odkąd zobaczyłem go kiedyś w internecie. Lubię takie nieniemieckie niemieckie maszyny.Pewnie go kiedyś zrobię, a do pary Panzer IV Ausf. H Szkolnego Pułku Czołgów z Modlina z kuricą na wieży No a póki co popatrzę sobie na Twoją walkę z nim i będę trzymał kciuki. Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj
krzychu-onisk Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 Dzięki za wsparcie, oczywiście na Waszą liczę na pomoc. a do pary Panzer IV Ausf. H Szkolnego Pułku Czołgów z Modlina z kuricą na wieży Wiem chyba o którym mówisz, H nie lubie przez to iż większości miały te boczne osłony które zasłaniały całą piękną sylwetkę, jednak ta Polska takowych nie miała (tak samo na wieży z tego co mi wiadomo) co daje wielką możliwość zrobienia takiego i u mnie. A są jej jakieś zdjęcia? Cytuj
kornik_69 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Póki co mam planszę barwną, a zdjęć poszukuję Cytuj
krzychu-onisk Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Napisano 21 Sierpnia 2010 1,5 godziny roboty + 10 min męczenia się nad zdjęciami które i tak są kiepskie. Dotychczas model skleja się bardzo przyjemnie, choć ogrom części to dla mnie lekki szok (raczej 35 nie sklejam). Lufa przymierzona na próbę, metalową powinienem mieć razem z kalkami we wtorek Cytuj
jachud3 Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Wziąłbyś jakoś balans bieli ustawił bo wygląda jakby model najpierw był pomalowany na żółto a potem na szaro... pzdr. Cytuj
krzychu-onisk Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Napisano 21 Sierpnia 2010 Wziąłbyś jakoś balans bieli ustawił bo wygląda jakby model najpierw był pomalowany na żółto a potem na szaro... Rolling Eyes Balans bieli mam dobrze ustawiony, ale mimo to coś szło nie tak i zdjęcia są jakie są. Następnym razem będą lepsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi