Tommi Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam. Właśnie ukończyłem Mustang’a Glass Roof . Oprócz szklanego dachu jest jeszcze kilka przeróbek . Zapraszam do oglądania i komentowania, oto co wymodziłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry.B Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Moim zdaniem bardzo ładny i schludnie wykonany model. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Taki srebrny Mustang GT ze szklanym dachem jest bardzo efektowny i niezmiernie cieszy oko. Czy był budowany w oparciu o zestaw Revella ? Bardzo fajnie prezentuje się spód i silnik (choć mogłoby być na nich nieco więcej przepaleń i brudu) oraz wnętrze, jednakże jeśli chodzi o karoserię to jest już trochę gorzej: 1. Powłoka lakiernicza jest zbyt gruba, z bliska widać mazy srebrnego lakieru i nierówności powierzchni; 2. Przed nałożeniem lakieru mogłeś pogłębić linie podziału pomiędzy elementami karoserii; 3. Sam lakier mógłby mieć większy połysk. Czy używałeś past do polerowania i wosku? 4. Ramy okien w drzwiach są trochę nierówno pomalowane. Poza tymi kilkoma niedoskonałościami model bardzo mi się podoba. Zwłaszcza dlatego, że rzadko można tę wersję Mustanga zobaczyć na forach. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) tak model zbudowany na podstawie zestawu revell, szyba na dach z drugiego takiego samego zestawu, ma wyglądać jak na salonie w Detroit prosto z taśmy montażowej 1. malowany pędzlem, więc zawsze coś widać, choć gołym okiem nie aż tak jak na foto, 2. lekko je dziubnęłem, widocznie za lekko, 3. no właśnie wosku nie użyłem. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 No jeśli malowałeś go pędzlem to winszuje, bo jak na pędzlowanie to jest całkiem ok. Pasty i wosk dodałyby mu trochę blasku. W poprzednim poście zapomniałem dodać, że antena mogłaby być nieco cieńsza. Jeszcze raz gratuluję ładnego modelu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 nie miałem cieńszej nóżki od diody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Lepszy byłby chyba cienki, miedziany drucik pomalowany na srebrno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 miedziak jest giętki, a nóżka w miarę sztywna i nie trzeba malować emblemat GT też z tego jest ugięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Już miałem się czepiać lakieru a tu czytam że z pędzla i ... po raz kolejny pokazałeś że można malować samochody bez użycia aero, może opisał byś kiedyś dokładniej swoją technikę, myślę że niektórych mogło by to zainteresować. Tak jak kornik uważam że przydało by się jakieś podkreślenie linii, no i ta antena jakoś nie bardzo mi leży Mógłbyś też zwashować felgi, ładnie uwypukliłyby się detale, warto spróbować A tak właściwie to bardzo oryginalny model, ciekawy sposób na przeróbkę, teraz czekam na convertible Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Czytam i uwierzyć nie mogę że model malowany pędzlem. Fajny pomysl z tym dachem model robi wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Pięknie pomalowany samochód,szklany dach dodaje uroku bardzo ładne autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody016 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Świetny model, naprawdę, cud amerykańskiej motoryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 fajno że się podoba jak znajdę chwilkę to może się pokuszę o jakiś mały wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Pokuś się czemu nie tylko proszę Cię, niech on będzie subtelny, a nie taki, który zdominuje całą sylwetkę auta, wyglądając jak napompowane uszczelki hermetyzujące Żal by było zniszczyć nim taki ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi