Skocz do zawartości

Mustang Glass Roof

Tommi

Rekomendowane odpowiedzi

p1090281.jpg

Witam.

Właśnie ukończyłem Mustang’a Glass Roof . Oprócz szklanego dachu jest jeszcze kilka przeróbek . Zapraszam do oglądania i komentowania, oto co wymodziłem:

p1090260u.th.jpg p1090261v.th.jpg p1090262.th.jpg p1090263.th.jpg p1090264.th.jpg p1090265r.th.jpg p1090266.th.jpg

p1090267o.th.jpg p1090274.th.jpg p1090278s.th.jpg p1090279.th.jpg p1090282.th.jpg p1090284j.th.jpg p1090285.th.jpg p1090289.th.jpg p1090290.th.jpg p1090294.th.jpg p1090296.th.jpg p1090297w.th.jpg p1090298.th.jpg p1090301v.th.jpg p1090302a.th.jpg p1090303.th.jpg p1090304.th.jpg p1090306f.th.jpg p1090307.th.jpg p1090308r.th.jpg

Taki srebrny Mustang GT ze szklanym dachem jest bardzo efektowny i niezmiernie cieszy oko. Czy był budowany w oparciu o zestaw Revella ?

Bardzo fajnie prezentuje się spód i silnik (choć mogłoby być na nich nieco więcej przepaleń i brudu) oraz wnętrze, jednakże jeśli chodzi o karoserię to jest już trochę gorzej:

1. Powłoka lakiernicza jest zbyt gruba, z bliska widać mazy srebrnego lakieru i nierówności powierzchni;

2. Przed nałożeniem lakieru mogłeś pogłębić linie podziału pomiędzy elementami karoserii;

3. Sam lakier mógłby mieć większy połysk. Czy używałeś past do polerowania i wosku?

4. Ramy okien w drzwiach są trochę nierówno pomalowane.

Poza tymi kilkoma niedoskonałościami model bardzo mi się podoba. Zwłaszcza dlatego, że rzadko można tę wersję Mustanga zobaczyć na forach.

Pozdrawiam

Kornik

tak model zbudowany na podstawie zestawu revell, szyba na dach z drugiego takiego samego zestawu,

ma wyglądać jak na salonie w Detroit prosto z taśmy montażowej

1. malowany pędzlem, więc zawsze coś widać, choć gołym okiem nie aż tak jak na foto,

2. lekko je dziubnęłem, widocznie za lekko,

3. no właśnie wosku nie użyłem.

Edytowane przez Gość

No jeśli malowałeś go pędzlem to winszuje, bo jak na pędzlowanie to jest całkiem ok. Pasty i wosk dodałyby mu trochę blasku. W poprzednim poście zapomniałem dodać, że antena mogłaby być nieco cieńsza.

Jeszcze raz gratuluję ładnego modelu

Pozdrawiam

Kornik

miedziak jest giętki, a nóżka w miarę sztywna i nie trzeba malować emblemat GT też z tego jest ugięty

Już miałem się czepiać lakieru a tu czytam że z pędzla i ...

po raz kolejny pokazałeś że można malować samochody bez użycia aero, może opisał byś kiedyś dokładniej swoją technikę, myślę że niektórych mogło by to zainteresować. Tak jak kornik uważam że przydało by się jakieś podkreślenie linii, no i ta antena jakoś nie bardzo mi leży Mógłbyś też zwashować felgi, ładnie uwypukliłyby się detale, warto spróbować

A tak właściwie to bardzo oryginalny model, ciekawy sposób na przeróbkę, teraz czekam na convertible

Pozdrawiam Przemek

Pokuś się czemu nie tylko proszę Cię, niech on będzie subtelny, a nie taki, który zdominuje całą sylwetkę auta, wyglądając jak napompowane uszczelki hermetyzujące Żal by było zniszczyć nim taki ładny model.