kokos85 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam wszystkich po długim okresie przerwy z modelarstwem postanowiłem powrócić. Polecono mi na początek model revell P-51B 1:72 miałem go na razie nie pokazywać no ale... to są moje wypociny... Przepraszam za fotki jutro zrobie lepsze z postępów... jest w trakcie malowania więc przepraszam za taśmę :P dodam tylko że maluje pędzlem... proszę o jako takie oceny mojej dotychczasowej pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Zdjęcia jednak przydadzą się lepszej jakości bo na tych za wiele nie widać i trudno właściwie ocenić. Lampa błyskowa nie za bardzo się nadaje do zdjęć z małej odległości - lepsza już jest lampka biurowa a jeszcze lepiej dwie jednocześnie i do tego jakiś solidny "punkt podparcia" dla aparatu Z tego co zamieściłeś wygląda, że może z tego wyjść całkiem udany model. Popraw miejsca łączenia połówek kadłuba - widać miejsce odcięcia elementu od ramki i niewyrównane krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 dziś koledzy mam troszkę lepsze zdjęcia Wiem widac łączenie kadłuba od spodu ale to już tak zostanie za bardzo pospieszyłem sie z malowaniem a tu już na kołach... Plany na jutro: -dopracować ewentualnie doszlifować górę -pomalować pierwszą warstwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Widzę że nikt się nie zainteresował moimi wypocinami jak na razie wygląda tak mój mustang może tym razem ktoś coś napisze np. że do du... ale ja jestem zadowolony bo to pierwszy... z czasem będzie lepiej mam tylko nadzieje że go nie popsuje pod koniec prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Do d... to może on nie jest, ale jak sam już zauważyłeś, kolejny model powinieneś wykonać z większą dbałością o takie szczegóły jak porządne wyeliminowanie śladów połączeń części modelu. Poza tym miejscami widać sporo "paprochów" pod warstwą farbki, co powinno Cię skłonić do zadbanie o czystość używanych pędzli oraz...powietrza w pomieszczeniu gdzie malujesz modele. Ewentualne, delikatne przeszlifowanie lub polerka modelu po malowaniu też może pomóc. Tzw. efekty zużycia możesz sobie na razie darować. Ciekawe jak położysz kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi