damiusz Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Moje zapytanie dotyczy róznic między P-47 D25 i P -47M, ponieważ przymierzam sie do budowy Tunderbolt`a w wersji "M" Łanowskiego, a właśnie jedzie do mnie P-47 D 25 z Hasegawy w 1/48. proszę o info odnośnie ewentualnych rożnic zewnętrznych miedzy D25 i M. Jeśli są jakieś róznice, jak zwaloryzować zestaw Haegawy? ( korzystałem juz z "szukaj" i wójka Google i.. nic:(((( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Jak bardzo chcesz wgryźć się w model? Przede wszystkim inny silnik z serii C. Płetwa grzbietowa przed statecznikiem pionowym (dodana w Wielkiej Brytanii w stylu D-40). Z wyposażenia kabiny najbardziej w oczy rzuca się podłoga i celownik. Gdybyś potrzebował pomocy - mów. Gadki o P-47 to sama przyjemność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki. jesli chodzi o celownik, to z tego co wiem, to Hasegawa zapakowala dwa czy trzy do tego zestawu, ale na pewno bedę wiedzial, jak model do mnie dojedzie. W kwesti płetwy, to wydaje się mi, że dam radę ją wystrugać. Czy silnik z wersji C wymagał innej jego oslony? Czy róznila sie ona wielkością, liczba żaluzji, umieszczeniem wydechów od tej z wersji M ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Nie wymagał, nie różniła się. Edycja: Trzeba zwrócić uwagę na śmigło. O ile w D-25 montowany tam HS mógł ulec wymianie, to w M raczej nie było już czasu na takie kwiatki (początek służby IV 1945). Właściwy będzie Curtiss Electric 'symetryczny' paddle blade. Płatowce oparte były na wariancie D-30. Zatem miały charakterystyczne dla tego wariantu elementy - hamulce aerodynamiczne do lotów nurkowych i tępe krawędzie natarcia lotek. Niestety jeszcze nie wiem jak te krawędzie wyglądały :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki sliczne za pomoc. Twoje informacje ukierunkowaly moje poszukiwania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 EDIT: Przyjechal dzbanek heh! w zestawie jest pletwa bardzo mnie to cieszy niestety, jeden celownik i jedno śmiglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi