Sagi Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Witam Skończyłem swojego pierwszego Humvee i za namową Kubisza stworzyłem galerię Narazie tyle, postaram się jeszcze w ciagu dnia wrzucić jakieś lepsze fotki. Warszatat tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19621 Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Skończyłem swojego pierwszego Humvee i za namową Kubisza stworzyłem galerię To do tego trzeba namawiać? Kończysz model, zakładasz galerię - zawsze Co do samego modelu, mam kilka uwag: - nie pomalowane kierunkowskazy na bokach maski; - brakuje anteny; - szkoda, że nie wspomniałem w warsztacie : wysoki chwyt powietrza z Academy jest fatalny, dwa razy za gruby i o połowę za wysoki; - wysoki komin (też niezbyt dobrze zaprojektowany przez Academy) jest za bardzo odsunięty od boku Humvee, powinien praktycznie przylegać do płyty dopancerzenia; - do malowania pomarańczowych i czerwonych świateł kup sobie farby typu clear, czyli transparentne. Malujesz lampkę najpierw na srebrno, potem jak wyschnie - kolorem clear. Efekt bardzo zadowalający; - linkę rozpiętą pomiędzy ławkami zastąp taśmą i zawieś na końcu paki - będzie bardziej zgodnie z rzeczywistością (ta linka zresztą dziwnie nie chce się grawitacji poddawać); - pałąk za kabiną powinien być w kolorze plandeki - w oryginale jest nią opięty; - przydałby się wash i suchy pędzel. No i lekkie okurzenie, zwłaszcza opon. Ogólnie model mi się podoba. Te wszystkie uwagi (może oprócz ostatniej) to drobiazgi. Zdjęcia faktycznie za ciemne, ale pogoda jest, jaka jest i o dobre naturalne światło trudno. PS. Nie zapomnij o galerii na drugim forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Ja jeszcze jeden babol zauważyłem: brezent dachu powinien być NA przedniej ramie szyby, a nie tak jak u Ciebie stykać się z nią od wewnątrz. Poza tym i tym o czym pisał Kuba, model bardzo sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi